More

  Terug naar 1978 in ‘Wat Een Jaar!’: Grease, Abba en Star Wars

  Advertentie

  Iedere week nemen Nathalie Meskens, Jonas Van Geel en Koen Wauters ons mee naar een ander tijdperk. Dit weekend dompelen ze zich in 1978, bekend van Grease, Abba en Star Wars!

  Op zaterdag 5 oktober worden VTM-kijkers een hele avond ondergedompeld in 1978. Het jaar waarin de allereerste proefbuisbaby geboren wordt, de eerste Lotto-trekking een feit is én de film Grease in de cinemazalen verschijnt. Stof genoeg dus voor een nieuwe ‘Wat een Jaar!’-aflevering, die zaterdag wordt opgevrolijkt door Piet Huysentruyt en Frank Vander linden. Meteen daarna is het genieten van John Travolta en Olivia Newton-John in de klassieker Grease, die na ‘Wat een Jaar!’, om 21.40, wordt uitgezonden.

  © VTM
  © VTM

  In 1978 gaat er geen dag voorbij zonder dat je een Abba-liedje op de radio hoort. Speciaal voor ‘Wat een Jaar!’ zijn Natalie en Jonas daarom omgetoverd tot Agnathalie Meskens en Bjønas Van Geel. Tussen al dat muzikale spektakel zoeken twee jongemannen in 1978 hun weg. Frank Vander linden is een knaap van 16 die verslingerd is aan zijn gitaar. Piet Huysentruyt ontsnapt in ’78 net aan de dood, wanneer hij in een verkeersongeluk terecht komt onder de wielen van een tientonner. Die bijna-doodervaring is voor Piet het signaal om eindelijk te doen wat hij écht wil: in de potten roeren.

  © VTM

  Bezoek krijgt het gezelschap zaterdag van überschurk Darth Vader, die te zien in is Star Wars: A New Hope. Wat vele mensen niet weten is dat die Darth Vader een aardig stukje kan zingen. Of beter, de BV die zich achter met masker verschanst. Wie herkent als eerste de BV achter het masker?

  Afsluiten doen Jonas en Nathalie met een discoduel. Geïnspireerd door John Travolta in Saturday Night Fever proberen ze de dansvloer even onveilig te maken. Al brengen ze misschien wel vooral zichzelf in gevaar. Wie beschikt over de beste discomoves?

  ‘Wat een Jaar!’ met Piet Huysentruyt en Frank Vander linden, zaterdag 5 oktober bij VTM

  Advertentie
  Advertentie

  Lees Meer