‘Stranger Things’ verpulvert alle Netflix-records: meer als 40 miljoen kijkers in eerste vier dagen

© Netflix

Robin Erica Stranger Things
(c) Netflix

Het is onmiskenbaar. De sci-fi reeks ‘Stranger Things’ is populairder dan ooit. Het verhaal van The Duffer Brothers rond Eleven en mysterieuze wezens in de jaren 80 verovert steeds meer harten. In die mate dat de reeks zelfs een Netflix-record breekt. 

Het is uitzonderlijk dat Netflix kijkcijfers lost, maar dat is deze keer anders. De streamingdienst laat weten dat 40,7 miljoen accounts de eerste aflevering van het derde seizoen van ‘Stranger Things’ bekeken heeft. Dat is een record. Netflix maakt verder bekend dat 18,2 miljoen accounts de reeks helemaal uitgekeken heeft. Afgelopen maand maakte Netflix bekend dat ‘Murder Mistery’, een comedyfilm met Adam Sandler en Jennifer Aniston bekeken werd door zo’n 30 miljoen accounts.

Vierde seizoen?

Netflix heeft momentele nog niets bekend gemaakt over een mogelijk vierde seizoen. Al lijkt het onwaarschijnlijk dat de streamingdienst geen vervolg zou maken aan de immens populaire reeks. Volgens geruchten zou het vierde seizoen wel eens het laatste seizoen kunnen worden. Oorspronkelijk gingen de broers Duffer uit van vijf seizoenen, al kwamen ze daar later op terug. Mogelijk zal er sprake zijn van een extra lang, laatste seizoen.

https://www.youtube.com/watch?v=YEG3bmU_WaI

Volg voor meer