More

  Spectaculair ongeval en RED-team kruipt op torenhoge kraan in Antwerpen in ‘Helden van Hier: Door het Vuur’

  Advertentie

  Iedere week nemen we een kijkje achter de schermen bij de Antwerpse brandweer. Zo volgen we deze week het RED-team richting de top van een torenkraan en nemen een kijkje bij het bevrijden van een kat uit een boom. Tenslotte zijn we getuige van een spectaculair ongeval.

  Voor de mannen en vrouwen van het RED-team van Brandweer Zone Antwerpen is hoogtevrees niet aan de orde. Het team staat in voor reddingen op grote hoogte. Om op alles voorbereid te zijn, moeten ze veel oefenen. In aflevering 3 van Helden van Hier: Door het Vuur klimt het RED-team naar de top van een torenhoge kraan naast de Antwerp Tower en tot in de nok van een windturbine op 130 meter hoogte. “We hebben allemaal schrik om te vallen, en dat houdt ons in leven”, klinkt het bij klimleider Koen.

  PREVIEW: brandweer redt poes uit boom

  Het cliché is waar: brandweermannen redden ook poezen. De ploeg wordt opgeroepen om een kat te bevrijden uit de top van een boom. Die reddingsactie blijkt niet zo evident als gedacht. Met goedkeurend oog van een trots baasje en nieuwsgierige buren, proberen ze het huisdier uit de nood te helpen.

  Wanneer een grote vrachtwagen omkantelt en in lichterlaaie staat, komt de brandweer geen seconde te vroeg. Zit de bestuurder nog in de brandende cabine? En wat zit er in de ladingston van de grote vrachtwagen? Het tramverkeer wordt stilgelegd en de hele buurt wordt afgesloten, want tot ze de inhoud van de ladingston kennen, kan de hele vrachtwagen exploderen.

  © VTM

  Advertentie
  Advertentie

  Lees Meer