More

  Sergio Herman & Axel Daeseleire proeven de wereld in ‘Sergio & Axel: Van De Kaart’ en win diner bij AIRrepublic

  Advertentie

  Een op het eerste zicht opmerkelijk duo, zien we vanaf woensdag de wereld rondtrekken op zoek naar lekker eten. Axel Daeseleire en Sergio Herman reizen de wereld rond op zoek naar de ultieme smaken. 

  Sergio Herman en Axel Daeseleire. De ene tovert al meer dan 30 jaar een unieke mix van exotische smaken uit zijn koksmouw, maar heeft amper tijd om een stapje in de wereld te zetten. De andere is een ervaren globetrotter met een voorliefde voor lekker eten. In Sergio & Axel: Van De Kaart trekken ze vanaf woensdag 9 oktober samen naar Thailand, Japan, India, Mexico, Libanon en Noorwegen, naar landen die doen watertanden. Op deze ontdekkingstocht naar ultieme smaken komen ze elkaar én zichzelf voortdurend tegen. Twee uitgesproken persoonlijkheden op een verrassende roadtrip: dat is fun verzekerd.

  © VTM

  Tijdens hun trip dompelen Sergio en Axel zich onder in de couleur locale van elk land. Voor de ene een nog grotere ontdekking dan voor de andere. Beginnen doen ze in Thailand, volgens Axel een culinair bordeel voor Sergio. Op een lokale nachtmarkt beleeft de chef een eerste cultuurshock als hij de ratten tussen de kraakverse producten ziet lopen. Het duo ziet ook – en ruikt vooral – hoe traditionele vissaus wordt gemaakt en gaat in het Zuiden back to basics in de wijde natuur. Sergio krijgt in Thailand ook een absolute topdelicatesse voorgeschoteld: vogelnesten. Geen bereiding met gehakt en ei, maar echte zwaluwnesten waarvoor waanzinnig veel geld wordt neergeteld. Durven de stoere boys ook een traditionele Thaise tattoo te laten zetten, met een bamboestok en ijzeren pin? Tijdens de lange tocht wordt hun culinaire bromance ook nu en dan op de proef gesteld. Vooral in een oncomfortabele nachttrein, zo blijkt.

  “Nooit meteen oordelen, altijd eerst proeven. Dat is het motto dat ik van Sergio heb geleerd tijdens deze reis”, verklapt Axel. “En dan kan het al eens gebeuren dat je als ontbijt schapentestikels zit te eten. Dankzij Sergio heb ik dingen geproefd die ik nooit van mijn leven in mijn mond zou steken. De reis heeft me ook weer goesting gegeven om de natuur in te trekken, wild te kamperen, vuur te maken. Toen we in Noorwegen aan mensen vroegen of we in hun tuin een tent mochten opstellen, voelde ik me weer 14 jaar.”

  “Aan mensen vragen of we in hun tuin een tent mochten opstellen? Vroeger zou ik nog liever een vinger afgekapt hebben dan zoiets te doen”, reageert Sergio. “Maar je kan een land pas begrijpen als je alle indrukken op je af hebt laten komen. De geuren, de kleuren, het eten, … Als chef was het een natte droom om me op die manier in alle landen onder te dompelen. Mensen eten vaak slecht op reis, omdat ze niet weten waar ze moeten zijn. Ik hoop dat ze na het zien van dit programma opener op reis gaan. En dat ze even de tijd nemen om uit te zoeken wat de lokale specialiteiten zijn.”

  © VTM

  Sergio & Axel laten 40 gelukkigen meegenieten van hun culinaire ontdekkingen

  Tijdens hun wereldreis proeven Sergio en Axel niet alleen de klassiekers, maar ook nieuwe topproducten. En het blijft niet bij proeven. In elk land verzamelt Sergio de beste ingrediënten en tovert hij een menu op tafel zoals alleen hij dat kan. Een voorsmaakje van wat hij aan het einde van de trip nog in petto heeft. Op vrijdag 8 november nodigen Sergio en Axel namelijk 40 gelukkigen uit om een uniek 6-gangenmenu te komen proeven in AIRrepublic, het restaurant van Sergio in Cadzand. Een diner waarin hij alle opgedane inspiratie en ervaringen van zijn wereldreis samenbrengt en die centraal staat in de slotaflevering van Sergio & Axel: Van De Kaart. De eerste plekjes worden nu donderdag 10 oktober tussen 16u en 19u weggegeven door Qmusic-dj’s Maarten & Dorothee.

  Nieuw vanaf woensdag 9 oktober om 21.45 bij VTM

  Advertentie
  Advertentie

  Lees Meer