More

  Schermgezichten van VRT, SBS en DPG Media geven samen preventietips tegen coronavirus

  Advertentie

  -

  Danira Boukhriss Terkessidis en Sven De Leijer (VRT), Nathalie Meskens en Koen Wauters (DPG Media) en Annelien Coorevits en Erik Van Looy (SBS) zijn samen de studio ingedoken om een sensibiliseringsspot te maken voor de preventie tegen het coronavirus.

  Samen delen ze zes preventietips om het virus op afstand te houden. De spot, die zowel op tv, radio als online te zien en te horen zal zijn, is een samenwerking van de drie omroepen VRT, DPG Media en SBS. “We maken de spot in samenwerking met de FOD Volksgezondheid op vraag van minister Maggie De Block”, zeggen de omroepen in een gezamenlijke mededeling.

  Enkele tips

  De verspreiding van het coronavirus tegengaan, kunnen we met z’n allen. Zo gebruik je tijdens het niezen of hoesten een papieren zakdoek. Heb je er geen bij? Bedek dan neus en mond of hoest of nies in je elleboog. Was je handen ook regelmatig én grondig en probeer zo weinig mogelijk je gezicht aan te raken. Ben je ziek? Blijf dan thuis en ga niet in de wachtzaal zitten, maar neem telefonisch contact op met je huisarts. Kussen en handen schudden doen we even niet, dat kan je nadien dubbel inhalen.

  “Door met een neutrale spot zes eenvoudige preventietips te delen via al onze kanalen willen we als mediabedrijven helpen om het coronavirus mee in te dammen.” De spot wordt momenteel afwerkt en zal vanaf maandagavond 9 maart 2020 tegelijkertijd verspreid worden via de verschillende kanalen van VRT, DPG Media en SBS.


  Advertentie
  Advertentie

  Lees Meer