‘The Politician’: Ben Platt’s schitterende tv-debuut

Met de start van Disney+ in zicht, steekt Netflix een tandje bij door nog meer originele content te publiceren. Hun nieuwste aanwinst is ‘The Politician’. De serie, gecreëerd door Ryan Murphy vind je sinds 27 september op de streaming site. De hoofdrollen zijn weggelegd voor Ben Platt, Zoey Dutch, Laura Dreyfuss, Theo Germaine en Gwyneth Paltrow.

Plot

Laatstejaarsstudent Payton Hobart droomt ervan om president van de Verenigde Staten te worden. Hij zal voor niets of niemand aan de kant gaan. Een stap in de richting van het presidentschap is volgens hem om voorzitter van de studentenraad te worden. Deze verkiezingsrace verloopt echter niet zo vlot als hij voorzien had en hij zal te maken krijgen met heel wat onverwachte obstakels.

Hoewel het plot zich vooral focust op Payton en zijn race naar de top, zijn er nog verschillende bijkomende plots. Zo schrikt de serie niet weg van controversie door onderwerpen zoals zelfdoding, depressie en zelfs münchhausen-by-proxysyndroom aan bod te laten komen. Hoewel er zo veel toch wel serieuze onderwerpen ter sprake komen, is er nog steeds tijd voor humor, soms zelfs op zo’n onverwachte momenten dat je niet eens weet of je er wel mee mag lachen. Ook dat het een drama is, is al snel te zien aan het gedrag van de personages. Zo denkt bijna ieder personage aan moord als eerste oplossing voor een probleem.

Personages

Een van de dingen die we heel vaak zien in films en tv-series is dat de personages allemaal geen of weinig persoonlijkheid hebben. We krijgen steeds dezelfde typetjes waarvan je al op voorhand weet wat ze gaan doen. In het begin lijkt dat in deze serie ook het geval te zijn, maar na één aflevering ontdek je al dat dat helemaal niet het geval is. Elk personage, met een paar uitzonderingen, heeft een volledig uitgewerkt karakter en doet net zoals echte mensen, enkele onverwachte dingen.

Ook de diversiteit van de personages is een pluspunt. Zo zijn er in deze middelbare school ook minderheden zoals andersvaliden aanwezig en worden ze niet gedefinieerd door hun handicap. Daarbovenop zijn ook, net zoals in het echte leven, niet alle studenten hetero. Aangezien dit niet belangrijk is voor het plot, wordt daar ook geen commentaar op gegeven. Die relaties worden behandeld zoals dat ook zou moeten, even normaal als hetero koppels.

 “Your generation got the terrible idea that it was best to vomit every thought and feeling all over each other. It’s a pandemic of over-communication that’s led to an absence of intimacy.”

Muziek

Hoewel de serie zeker geen musical is, wordt er toch af en toe wat gezongen. Ben Platt, vooral bekend uit de Broadway musical Evan Hansen, krijgt in de eerste aflevering al een solo. Het is een zeer emotionele scène, en dankzij zijn zang wordt het ontzettend moeilijk om je tranen in bedwang te houden. Daarbovenop speelt hij ook op 2 andere momenten stukjes muziek op de piano zonder zang. Fans zullen de melodie direct herkennen als ‘Run Away’, een nummer uit Platt’s debuut album ‘Sing to me instead’. Daarnaast horen we ook Zoey Dutch en Benjamin Barrett zingen.

Seizoen 2

De laatste aflevering, ‘Vienna’, is een duidelijke set-up voor een tweede seizoen, dat ondertussen ook bevestigd is. Dankzij de laatste aflevering weten we al dat seizoen 2 zich vier jaar na de feiten van seizoen 1 zal afspelen en dat Payton een nieuwe verkiezingsstrijd aangaat. Deze keer op een heel wat hoger niveau. Hij zal proberen het zitje van staat senator Dede Standish, Judith Light, te veroveren.

Volg voor meer
RECENSIES OVERZICHT
The Politician
recensie-the-politician-ben-platts-schitterende-tv-debuutJe zal lachen, je zal huilen, maar je zal ook nadenken over serieuze onderwerpen zoals depressie en zelfdoding. Dankzij de uitgebreide plots, de goed ontwikkelde personages en de 'extra touch' van de muziek, verdient deze serie 4,5 sterren. Kortom: 'The Politician' is een bingewatch-waardige serie waarvan je zelfs nog iets opsteekt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Voer je naam hier in