More

  RECENSIE. ‘News of the World’ op Netflix: Met Tom Hanks naar de 19e eeuw (★★½)

  © Universal Pictures/Netflix

  RECENSIE. ‘News of the World’ op Netflix: Met Tom Hanks naar de 19e eeuw (★★½)

  -

  Netflix heeft opnieuw een nieuwe prent klaarstaan. Ditmaal waagden we ons aan News of the World met Tom Hanks.

  De nieuwe Neflix film News of the World vertelt het verhaal van Captain Jefferson Kyle Kidd (Tom Hanks) en speelt zich af na de Civil War, de Amerikaanse Burgeroorlog in de 19de eeuw. Kidd, die veteraan was in de oorlog, reist het land rond om de krant voor te lezen aan het volk. Op een dag komt hij een meisje tegen in het bos. Kidd besluit haar terug te brengen naar haar ouders. Het meisje spreekt ‘Kiowa’, een taal die Kidd niet verstaat. Er is niemand die hem kan helpen om het meisje terug naar huis te brengen dus besluit hij het zelf te doen. Onderweg leert hij het meisje steeds beter kennen. De weg naar huis is lang en niet zonder gevaren.

  Ver van ons bed

  Tot daar de inhoud van het verhaal. Want deze kon ons matig bekoren. Zo hadden we meer van deze Hanks-film verwacht. Aangezien het verhaal zich in een lang vervlogen tijd afspeelt – in de 19e eeuw – zijn er weinig raakvlakken met de dag van vandaag. De kledij is typerend voor die tijd – en dus primitief – mensen verplaatsen zich per paard en de meerderheid van de bevolking is analfabeet.

  Natuurlijk zijn deze dingen typerend voor die periode en dat heeft ergens ook zijn charme, maar wij vonden toch dat het verhaal te ver van onze eigen leefwereld lag. 

  Voorspelbaar en weinig actie

  Ook het verhaal kan ons niet overtuigen. Het verloop van de film is heel voorspelbaar: een man wil een verloren kind terug naar huis brengen, in het begin komen ze niet goed overeen, uiteindelijk worden ze onafscheidelijk. Daarnaast had de film te weinig om het lijf. Zo gebeurde er amper wat en hadden we na een half uur moeite om nog geboeid te blijven.

  Ondanks het gebruik van een grote naam als Tom Hanks vonden wij de film geen aanrader. Hij komt traag op gang en heeft weinig raakvlakken met de dag van vandaag. Al verdient de jonge Duitse Helena Zengel wel een pluim voor haar acteerwerk en is de cinematografie sterk. 

  News of the World, vanaf vandaag te bekijken op Netflix.

  Check hier de trailer

  Advertentie
  Advertentie

  Lees Meer

  Advertentie
  Netflix heeft opnieuw een nieuwe prent klaarstaan. Ditmaal waagden we ons aan News of the World met Tom Hanks. De nieuwe Neflix film News of the World vertelt het verhaal van Captain Jefferson Kyle Kidd (Tom Hanks) en speelt zich af na de Civil War, de...RECENSIE. 'News of the World' op Netflix: Met Tom Hanks naar de 19e eeuw (★★½)