More

  Phara de Aguirre choqueert eigen kinderen in ‘Van algemeen nut’

  Advertentie

  Phara de Aguirre is voor Steven Van Herreweghe de queen of duiding. Als journaliste is het haar taak om alles te kaderen en dat doet ze doorgaans schitterend. Toch vond Steven een fragment terug waarin ze zonder enige duiding haar kinderen en vijf andere tieners naar expliciete seks- en geweldscènes laat kijken. 

  In 1996 maakte Phara voor Terzake een reportage over waarschuwingssymbolen op tv-programma’s: zijn ze geschikt voor kinderogen? Ze interviewde daarvoor haar eigen kinderen en liet hen ongefilterd geweld en seks zien. Had ze daar wel goed over nagedacht? Phara de Aguirre: “Ik moest een reportage maken voor Terzake. Als je dan kinderen en hun vriendjes in huis hebt, vraag je of je hen mag gebruiken voor een experimentje.”

  Kürt Rogiers was bijna omroeper bij de openbare omroep

  Voor de negende keer op rij heet een VTM-boegbeeld de kijkers welkom in de generiek van Van algemeen nut. Wie herkende hem? Het is Kürt Rogiers! Het scheelde niet veel of hij was omroeper geworden bij TV2. Steven gunt hem vanavond een herkansing. Kürt Rogiers gekscheert: “Ik had een omroeper van de VRT kunnen zijn, nu de baas van Studio100 en met James Cooke op een boot gezeten. Het was me niet gegund…” 

  De screentest van Kürt Rogiers / © VRT

  Sandra Kim redt haar Eurosonghit

  Steven vond een super schattige, maar super valse versie van J’aime la vie in het VRT-archief. Sandra Kim komt zowaar zelf helpen om het fragment toonvast in het archief terug te zetten.

  © VRT

  En ook:

  Ludo Busschots speelt in 1983 een trucker in de serie Transport en zet kwaad bloed bij… truckers. Het was zo erg dat ze zelfs de VRT blokkeerden. En Freddy Vandermeersch ontdekt poëzie in de meest alledaagse dingen ter wereld.

  ‘Van algemeen nut’: donderdag 11 april om 20.35 uur op Eén.

  Advertentie
  Advertentie

  Lees Meer