Opnames tweede seizoen ‘Beau Séjour’ gestart: Gene Bervoets speelt hoofdrol

© De Mensen

Greet Verstraete en Katelijne Verbeke / © De Mensen

Vandaag starten Eén en productiehuis De Mensen met de opnames van het langverwachte tweede seizoen van Beau Séjour. De fictiereeks, die ten vroegste in 2021 te zien zal zijn op Eén, speelt zich deze keer af in Zeebrugge, ondermeer bij de Belgische marine.

Advertentie

Gene Bervoets speelt de hoofdrol. Daarnaast bestaat de cast bijna volledig uit West-Vlaamse acteurs met onder andere Lize Feryn, Sam Louwyck, Greet Verstraete en Emilie De Roo.

© Maria-Laura Raia

Emotioneel familieverhaal met verrassende wendingen

Het concept van het vorige seizoen blijft ongewijzigd, het hoofdpersonage onderzoekt zijn eigen dood, maar de omgeving, verhaallijnen en personages zijn volledig nieuw. Beau Séjour is ditmaal geen hotel maar wel de naam van een zeilboot.

Gewezen marinecommandant Maurice (Gene Bervoets) ziet zijn eigen lijk hangen aan de mast van de zeilboot Beau Séjour. Hij gelooft niet dat hij zelfmoord heeft gepleegd en wil zijn familie ervan overtuigen dat er meer aan de hand is. Daarom begint hij zijn eigen dood te onderzoeken.

Gene Bervoets (Maurice): “Als acteur word je maar enkele keren in je carrière met een script geconfronteerd waarvan je denkt: dit is het. In Beau Séjour 2 klopt alles. Het schitterend originele idee van het eerste seizoen is zo uitgepuurd dat het een andere dimensie krijgt in deze nieuwe reeks. Het is letterlijk larger than life. Het personage van Maurice is om je duimen en vingers van af te likken. Alles zit er in: het is een zoektocht vol drama, humor, liefde en passie naar de sterfelijke mens, naar jezelf.” 

Beau Séjour is naar een idee van Bert Van Dael (Beau SéjourDe twaalf) en het scenario is geschreven door Sanne Nuyens (Beau SéjourDe twaalf) en Roel Mondelaers (WelpPlan Bart). Regisseurs zijn net als in het eerste seizoen Nathalie Basteyns (FaçadesClan) en Kaat Beels (Tabula rasaFaçadesClan).

Lize Feryn / © De Mensen

“Spannende verhaal vertellen met warme beelden”

De reeks wordt geproduceerd door Pieter Van Huyck, Ivy Vanhaecke en Saskia Verboven. Creative producers zijn Sanne Nuyens en Nathalie Basteyns. De distributie van de serie is in handen van het Franse Lagardère Studios Distribution. Nathalie Basteyns en Kaat Beels (regisseurs): “In tegenstelling tot het eerste seizoen willen we het spannende verhaal vertellen met warme beelden. We zullen onze kijkers laten genieten van de fantastische locaties tijdens een zwoele, hete zomer in Zeebrugge.”

Het eerste seizoen haalde gemiddeld 1,4 miljoen kijkers op Eén, kwam ook in Frankrijk en Duitsland op antenne via Arte en was wereldwijd te zien op Netflix. De opnames van het tweede seizoen lopen nog tot eind november.

Volg voor meer

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Voer je naam hier in