More

  Opnames nieuwe VTM-fictiereeks gestart: ‘Een Goed Jaar’ rond uit de hand gelopen oplichtingsverhaal

  Advertentie

  In ons land is er steevast goede fictie te vinden. Vandaag starten de opnames voor nieuwe VTM-fictiereeks ‘Een Goed Jaar’. Daarin loopt een oplichtingsverhaal, rond een kelder vol wapens en wijn WOII compleet uit de hand. 

  In ‘Een Goed Jaar’ stoten twee mannen in de Ardennen per toeval op een kelder met wapens en wijn uit WOII. Ze hebben allebei dringend geld nodig en pretenderen de wijnkelder van Hitler te hebben gevonden. Hun oplichtersverhaal loopt helemaal uit de hand.

  Topcast

  Boris Van Severen (Studio Tarara, Salamander), Jurgen Delnaet (Amigo’s, Cordon 2), Joke Devynck (Vermist, Het Goddelijke Monster), Frances Lefebure (Studio Tarara, Amigo’s) en Kürt Rogiers (Familie, Spitsbroers, Danni Lowinski) zijn maar een paar van de topnamen in deze spannende en dramatische fictiereeks voor VTM. Andere namen van de cast worden later bekendgemaakt. De opnames voor de reeks zijn vandaag gestart en lopen tot februari 2020.

  Regisseur is Kadir Balci die eerder de speelfilms Turquaze en Trouw Met Mij, en de serie Amigo’s draaide. Een Goed Jaar werd gecreëerd en geschreven door Jean-Claude van Rijckeghem en Pierre Declercq die samen ook reeds  Amigo’s schreven. Producenten zijn Bruno Wyndaele en Dries Phlypo voor het nieuwe productiehuis Mockingbird.

  Een Goed Jaar was in april van dit jaar geselecteerd voor het tweede Cannes Drama Creative Forum, als één van 12 projecten uit 376 inzendingen uit 41 landen. Vakblad Screen International sprak van een “hot new project” met een originele pitch. In Nederland wordt de reeks gecoproduceerd door The Film Kitchen en zal ze te zien zijn op Videoland. De reeks kreeg reeds de steun van het Mediafonds van het VAF, De Belgische Tax Shelter ism Belga Productions, de Nederlandse Production Incentive en Wallimage.

  Advertentie
  Advertentie

  Lees Meer