More

  Ongelukkige val van de trap of moord in ‘Wetsdokters’?

  Advertentie

  Wetsdokters zien elke dag waartoe een mens in staat is. Prof. dr. Wim Van de Voorde: “Er wordt soms gezegd dat een mens erger is dan een beest. Ik denk dat dat effectief zo is. Het gebeurt niet frequent maar zelfs ogenschijnlijk brave mensen of mensen die een schijnbaar normaal leven leiden, zijn tot de meest gruwelijke zaken in staat.”

  In de zevende aflevering van Wetsdokters op woensdag 15 mei vertelt Prof. dr. Van de Voorde over één van zijn allereerste cases. Een pasgetrouwde vrouw sterft na een val van de trap. De politie heeft geen redenen om te denken aan kwaad opzet en vermoedt dat het om een ongelukkig voorval met dodelijke gevolgen gaat. Maar na de autopsie denkt de wetsdokter dat er toch meer aan de hand is.

  ©VTM

  Prof dr. Van de Voorde: “Bij een val van de trap, bots je één of misschien twee keer. Maar je blijft niet botsen.” De bevindingen van de wetsdokter roepen vraagtekens op bij de politie. “Ze konden echt niet geloven dat er misschien sprake was van doding. En daar hadden ze ook hun redenen voor.” Kunnen de wetsdokter en de politie samen achterhalen wat er precies gebeurd is met de jonge vrouw?

  Ook op woensdag 15 mei in Wetsdokters: op een afgesloten braakliggend terrein vlakbij het Centraal Station van Antwerpen stoten werkmannen op een skelet. Een uitdagende job voor dokter Diona D’hondt: “Je zag het skelet gewoon liggen, je moest er niet eens voor graven. We dachten dus aan een relatief recent overlijden en niet aan botresten van pakweg dertig jaar geleden.”

  ©VTM

  Hoe het skelet in het drukke centrum van Antwerpen is beland, is een groot vraagteken voor de wetsdokter. Diona D’hondt: “Op het eerste gezicht leek het skelet volledig te zijn. Ik zag geen fracturen en er was ook geen kogelgat te bespeuren.” Kan de wetsdokter achterhalen om wie het gaat en hoe die persoon om het leven is gekomen? En waarom heeft niemand iets opgemerkt?

  Aflevering 7 van Wetsdokters op woensdag 15 mei om 22.15 bij VTM

  Advertentie
  Advertentie

  Lees Meer