More

  Nederland wint Eurovisiesongfestival 2019! Volgend jaar naar Amsterdam?

  Advertentie

  De 64ste editie van het Eurovisiesongfestival werd gewonnen door Nederland. Duncan Laurence haalde met zijn ‘Arcade’ het Songfestival naar Nederland. Het was 44 jaar geleden dat Nederland het Eurovisiesongfestival won.

  Advertentie

  Na een spannende en ellenlange televoting was het bekend: Nederland mag de 65ste editie van het Eurovisiesongfestival organiseren. Onze noorderburen haalden het met hun ‘Arcade’ nipt voor Italië en Rusland. De laatste dagen voorspelden bookmakers reeds de winst voor Nederland.

  Het Eurovisiesongfestival 2020 zal – naar alle waarschijnlijkheid – in de Ziggo Dome, Johan Cruijff ArenA of Rotterdamse Ahoy gehouden worden. Het zal ongetwijfeld een enorme klus zijn voor de Nederlandse openbare omroep NOS. Het festival organiseren kost minstens zo’n 20 miljoen euro, al zijn er uiteraard ook inkomsten door het extra toerisme.

  Erg spannende finale 

  Het was wel geruime tijd erg spannend voor Nederland, zo kreeg Noord-Macedonië – compleet onverwacht – 237 punten via de vakjury’s, maar ontving het een bedroevend lage score van de televoting. Ook Zweden maakte het tot de laatste seconde erg spannend, al kregen zij ook maar 93 punten van de Europese kijkers.

  Madonna met véél valse noten en gekste acts

  Andere ster van de avond was Madonna. De Amerikaanse zangeres was – naar verluidt – voor 1,2 miljoen euro afgezakt naar Tel Aviv. Ze bracht een erg valse versie van ‘Like A Prayer’, gevolgd door haar nieuwste nummer ‘Future’ met Amerikaanse rapper Quavo.

  Verder zagen we tijdens de Europese hoogmis van kitsch en glamour enkele opvallende performances. Australië zweefde bijvoorbeeld op levensgevaarlijke hoogte van links naar  recht, door middel van een beweegbare paal. Azerbeidzjan werd dan weer bijgestaan door twee montagerobots én IJsland bracht SM naar de Europese woonkamers.

  Advertentie

  Advertentie

  Advertentie
  Advertentie

  Lees Meer