More

  ‘Met Vier in Bed’ trekt dit seizoen voor de eerste keer naar Spanje

  Advertentie

  Van maandag 1 tem donderdag 4 juli trekt Met Vier in Bed voor de eerste keer dit seizoen naar het buitenland. In Spanje worden vier leuke gastenverblijven bezocht én beoordeeld.

  AFLEVERING 13 OP MAANDAG 01/07 OM 21.40
  CASA JETIZO IN ONTINYENT

  © VTM

  Aan de voet van nationaal park Sierra de Mariola ligt Casa Jetizo, ofwel de Spaanse droom van Elly en Erik. Het koppel leerde mekaar 10 jaar geleden kennen. Elly baatte een eetcafé in Lanaken uit, Erik was buschauffeur. “Bussen worden altijd gedoopt op een goede toekomst, en dat gebeurde steeds in een plaatselijk café. En één van die cafés was van Elly. Ik heb een nieuwe bus gekregen én een nieuwe vrouw.” Erik en Elly werden een onafscheidelijk duo en bleken dezelfde droom te koesteren: een eigen B&B in Zuid-Spanje. Aanvankelijk durfden ze de stap niet zetten want als nieuw samengesteld gezin met 3 kinderen wilden ze hun kroost niet achterlaten. Maar toen Elly op haar 50ste borstkanker kreeg, beseften ze dat het leven te kort is. Na de behandeling besloten ze hun Spaanse droom waar te maken en stampten ze B&B Yetizo uit de grond, genoemd naar hun 3 kinderen Jessica, Tim en Zoë.

  AFLEVERING 14 OP DINSDAG 02/07 OM 21.45
  CASA LA NARANJA IN PEDREGUER

  © VTM

  Op een uurtje van Valencia en Alicante ligt Pedreguer, een traditioneel Spaans dorpje aan de Costa Blanca. Tussen de sinaasappelgaarden ligt Casa La Naranja, de B&B van de Nederlandse Jolande. Zij wordt deze week vergezeld door goede vriendin Margrit. Jolande was communicatieadviseur in Rotterdam. “Voor een deel was ik de ratrace een beetje zat. Ik reisde heel graag en bij toeval kwam ik in dit gebied terecht. De natuur, de veelzijdigheid, de stadjes, de valleien,… het is hier prachtig. En dus besloot ik de sprong te wagen.” Jolande liet het koude Nederland achter zich en daar heeft ze nog geen seconde spijt van gehad.

  AFLEVERING 15 OP WOENSDAG 03/07 OM 21.45
  ABENISS IN BENISSA

  © VTM

  Op enkele kilometers van het toeristische Calpé ligt Benissa, een schilderachtig stadje dat eind jaren ‘80 volledig werd gerestaureerd. In juli 2018 opende hier Abeniss Boutique B&B, het luxueuze gastenverblijf van Annelies en Christophe, die elkaar 6 jaar geleden leerden kennen en ondertussen een nieuw samengesteld gezin vormen. In België was Christophe kinesitherapeut en uitbater van een fitness. Annelies werkte als advocate en wou niet meer van ’s ochtends tot ‘s avonds met haar neus in de boeken of achter de computer zitten. “We hadden allebei nood aan een nieuwe professionele uitdaging. En dan was er onze liefde voor Spanje. Telkens we op het vliegtuig huiswaarts stapten, was het met tegenzin en pijn in het hart”. Samen met Annelies’ 2 dochtertjes, verhuisde het koppel om een oude vakantiewoning om te bouwen tot een luxueus gastenverblijf.

  AFLEVERING 16 OP DONDERDAG 04/07 OM 21.50
  CASA PEDRAMALA IN PEDRAMALA

  © VTM

  In de heuvels van Benissa ligt Pedramala, een klein gehucht met een fenomenaal zicht over de Costa Blanca. Feeërieke zandstranden en het bergachtige binnenland maken van deze regio een veelzijdig vakantieoord. Hier wonen Jessy en Delphine. Zij zijn nu drie jaar een koppel en vonden in Casa Pedramala een nieuwe thuis. Jessy werkte als inspecteur bij de Politie Antwerpen en Delphine als kinesiste. Ze deden allebei aan triatlon en werden op een trainingsstage in Fuertaventura niet alleen verliefd op elkaar, maar ook op de omgeving. In hun B&B staan gezondheid en sport centraal. De dames nemen hun gasten graag mee in hun energieke levensstijl en begonnen recent met yoga retreats. Maar ook voor gewoon een midweekje rust en zwembad, ben je bij hen aan het juiste adres.

  Van maandag 1 t.e.m. donderdag 4 juli om 21.40 bij VTM

  Advertentie
  Advertentie

  Lees Meer