Nieuw seizoen ‘Make Belgium Great Again’ vanaf zondag terug op VTM!

© VTM

© VTM

Vorige zondag brak Frances Lefebure samen met Faroek Özgünes al even live in in de VTM-programmatie om een oproep te doen om de redder van de Indische stewardess Nidhi te vinden. Deze week is ze klaar om creatieve oplossingen te zoeken voor een heel aantal problemen in het nieuwe seizoen van Make Belgium Great Again, dat nu zondag 13 oktober uit de startblokken schiet.

Advertentie

Vorige week werd het land al in beweging gezet om op zoek te gaan naar de persoon die de Indische stewardess Nidhi bijstond in de moeilijke uren na de aanslagen in Zaventem. Er kwamen honderden tips binnen via het callcenter en via mail. Op Facebook werd de robottekening maar liefst 3.000 keer gedeeld. Ook de buitenlandse media sprongen mee op de kar. Frances geeft in de eerste aflevering een stand van zaken.

‘Grote Klein Elektro Strijd’: Bornem kraait victorie. Nu de rest van Vlaanderen?

In Temse en Bornem werd de eerste Grote Klein Elektro Strijd van Make Belgium Great Again gestreden. Onder aanvoering van teamleiders Koen Wauters (voor Temse) en Jonas Van Geel (voor Bornem), gingen de inwoners van de twee gemeenten de strijd aan om zoveel mogelijk oud klein elektro in te zamelen. In een gemiddeld huishouden liggen immers zo’n 4 oude gsm’s en 10 ongebruikte elektrotoestellen gewoon stof te vergaren. En net die toestellen zitten vol waardevolle grondstoffen, die sneller dan verwacht dreigen te verdwijnen als we niets doen.

© VTM

 

Hun oud of kapot klein elektro moest op 9 oktober terechtkomen in de lege Recupel-containers die centraal in de gemeenten werden geplaatst. Vele inwoners en verenigingen zetten creatieve acties op. Uiteindelijk kwamen de Bornemenaars als winnaars uit de bus. Maar daar laat Frances het niet bij. In aflevering 1 gaat ze nog een stap verder om Vlaanderen van z’n klein elektro te verlossen.

Make Belgium Great Again springt uit de tv

De redactie van Make Belgium Great zorgt vanaf nu ook voor extra content op verschillende kanalen. In Make Belgium Great Again Extra op VTM GO en vtm.be kunnen fans van het programma telkens na de uitzending op zondag terecht voor heel wat extra’s. Het gaat om “making of”-filmpjes, bloopers en achtergrondverhalen over Frances en haar team. Frances maakt ook een zijsprong naar de radio: “Omdat we kiezen voor thema’s die écht leven in onze samenleving, weten we uit ondervinding dat hier de volgende dag wel eens over gepraat wordt. En waar beter het gesprek verder zetten dan op de radio? Daarom ben ik nu ook héél blij dat ik een wekelijkse afspraak heb bij Qmusic-dj’s Maarten en Dorothee en op maandag 14 oktober ga ik op Joe ook voor één keertje invallen voor Rani en maken we er een Raf & Frances-show van. Bekt iets minder dan Raf en Rani… maar dat gaat wel goedkomen!

Geheime boodschappen in de afleveringen

Wat in dit tweede seizoen ook nieuw is, is dat er regelmatig verborgen boodschappen in het programma zitten, cadeautjes voor de oplettende kijker als het ware. Wie deze vindt, komt terecht bij extra content, maakt kans op een toffe prijs of kan misschien binnenkort op de eerste rij van één van Frances’ nieuwe acties staan!

Make Belgium Great Again: aflevering 1 op zondag 13 oktober om 19.55 bij VTM

Volg voor meer

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Voer je naam hier in