More

  Leden van coverband Pearly Pete eren overleden frontman en hoogzwangere moeder zingt Britney Spears in ‘Studio Stan’

  Advertentie

  Vanavond draait het bij Stan Van Samang weer om sterke songs en hun verhalen. Zo komen de leden van coverband Pearly Pete hun overleden frontman eren en zien we een hoogzwangere moeder Britney Spears zingen. 

  In de vijfde aflevering van Studio Stan ontvangt Stan Van Samang de muzikale vrienden van Peter Leyder. Toen hij onverwacht overleed, kwam dat niet alleen hard aan bij zijn familie, maar ook bij de muzikanten van zijn coverband Pearly Pete, waarvan hij de frontman was. Peters grote droom was om ooit een liedje op te nemen in een echte studio. Een droom die zijn vrienden nu als eerbetoon willen waarmaken.

  © VTM

  De song die de band op plaat wil vastleggen is Message To My Girl van Split Enz, het favoriete liedje van Peter. Ook voor zijn weduwe Ilse betekent die song heel veel. Wanneer de band komt aanzetten met een oude stemopname van Peter wil producer Jeroen Swinnen proberen de stem van de overleden zanger mee in de mix te krijgen.

  © VTM

  Stan ontvangt ook Yasmina, een plastisch chirurge in opleiding die zich specialiseert in borstreconstructies. Zij krijgt van haar patiënten vaak te horen dat ze zich na een operatie opnieuw een ‘natural woman’ voelen. Daarom komt Yasmina een eigen versie van het gelijknamige nummer van Aretha Franklin opnemen, die ze later in het operatiekwartier kan laten weerklinken.

  Ilona is hoogzwanger van haar eerste kindje en komt samen met haar man Luc naar de Daft Studios om een muzikaal geboortekaartje op te nemen. Haar keuze viel op Someday I Will Understand, het liedje dat Britney Spears opnam toen zij zwanger was. Producer Gert Bettens doet beroep op een strijkkwartet om het arrangement nog intiemer te maken.

  Studio Stan, aflevering 5 op dinsdag 1 oktober om 20.35 bij VTM

  Advertentie
  Advertentie

  Lees Meer