Laura Tesoro krijgt iedereen sprakeloos na Milow cover ‘Liefde voor Muziek’

© VTM

Afgelopen maandag zagen 730.807 kijkers de covers van de Vlaamse klassiekers van Bart Kaëll. Meteen goed voor een immens aantal streams en downloads. Op maandag 22 april is het de beurt aan Milow. Een viering van zijn jubileum, aangezien het voor hem tien jaar geleden allemaal begon na een “life changing” concert in Amsterdamse concertzaal Paradiso.

Milow ziet deze avond als een cadeau, maar is ook heel benieuwd: “Het is de allereerste keer dat iemand echt de tijd neemt om een eigen versie te maken van mijn songs.” Milow vertelt de andere artiesten hoe zijn carrière die hoge vlucht nam – onder andere door een last minute concert op Werchter waar hij toch het publiek volledig op zijn hand kreeg –  én hoe hij aan zijn artiestennaam kwam.

Jan Leyers en Stef Kamil Carlens / © VTM
Ilse en Laura / © VTM

De ‘Liefde voor Muziek’ heeft Milow van zijn vader meegekregen: “Hij heeft er voor gezorgd dat wij opgegroeid zijn in een huis waar veel instrumenten lagen, zonder enige verplichting. Maar als je 100 keer langs een piano loopt, ga je de 101ste keer toch zitten en begin je te spelen.”Wat velen niet wisten is dat hij het nummer Way Up High geschreven heeft voor zijn vader die in 2008 heel onverwacht overleed. Een heel heftige periode voor de jonge Milow die bijzonder dankbaar is dat zijn vader de concerten van zijn succesvolle plaat Coming of Age toch heeft kunnen meemaken: “Hij genoot daar enorm van. Het heeft me vooral doen relativeren dat muziek ook maar muziek is. Het is ook heel erg belangrijk om elke dag te genieten.”

Stef Kamil Carlens / © VTM

 Deze nummers worden gecoverd

Jan Leyers bijt verrassend de spits af met een Franstalige, melancholische versie van ‘You Don’t Know’. Milow kan het bijzonder appreciëren: “Dit is de mooiste coverversie die ik ooit al gehoord heb van dit liedje. Mijn vader had dit ongetwijfeld ook prachtig gevonden.”

‘Building Bridges’ is een nummer dat Milow schreef kort nadat zijn vader gestorven was en één van zijn lievelingsnummers. Ilse DeLange vertolkt het terwijl de emoties bij haar heel hoog zitten “omdat ik het gevoel van gemis ook zo goed ken”.

Alle artiesten kijken enorm op naar Stef Kamil Carlens, zo ook Milow. Hij moet zich in de arm knijpen na de vertolking van ‘Lay Your Worry Down’ door Stef Kamil. “Dat uitgerekend jij een song van mij onder handen neemt. Ik wil nu onmiddellijk een heel aantal mensen bellen en zeggen: raad eens met wie ik pingpong heb gespeeld en wie daarnet Lay Your Worry Down gezongen heeft!”

Tussen de songs door vertelt Milow het verhaal achter ‘Ayo Technology’ en hoe de clip dankzij Kanye West na één weekend de best bekeken clip ter wereld werd.

© VTM
© VTM

Iedereen aan het dansen

Laura Tesoro brengt maandag iedereen aan het dansen dankzij haar catchy versie van ‘One Of It’ en de extra good vibes die ze brengt tijdens het zingen. Met Wij Twee, de Kommil Foo-vertaling van ‘Blue Skies’, blazen de broers Walschaerts iedereen van hun sokken, “van weergaloos niveau, een meesterwerk”. Het Draait Vanbinnen, zo vertaalt Bart Kaëll op meeslepende manier ‘Little In The Middle’“Een Bart Kaëll nummer en toch hoor je nog supergoed het origineel”, vindt Laura. Milow kan niet uitsluiten dat hij de heupmove van Bart eens uitprobeert bij een volgende optreden.

De avond laat Milow sprakeloos achter: “Ik wil deze avond nog heel vaak herbekijken en herbeluisteren. Het is te kort.” Zelf brengt hij een van zijn favoriete Vlaamse nummers, ‘Mia’ van Gorki. Hij maakte er een Engelstalige versie van, waar Luc De Vos zelf erg blij mee was.

Liefde voor Muziek en Zot Gedraaid

Vanaf zondag 21 april laten de artiesten van ‘Liefde voor Muziek’ tussen 10.00 en 12.00 ook in hun eigen platenkast kijken in het radioprogramma Zot Gedraaid bij Joe. Elke zondag ontvangt Kris Wauters één van de artiesten om te praten over de muziek die belangrijk was in zijn of haar leven. Welke platen hebben hen beïnvloed? Zijn er liedjes die voor grote emoties hebben gezorgd? Bart Kaëll is deze zondag als eerste aan de beurt.  

Volg voor meer