Laatste battles doen de gemoederen hoog oplaaien in ‘The Voice van Vlaanderen’

© VTM

© VTM

Ibe, Rune, Petra, Karim, Bram en Wannes, dat zijn de 6 talenten uit team Koen en Bart die al zeker zijn van een plekje in de liveshows van The Voice van Vlaanderen. Vorige week zaten 777.402 kijkers gekluisterd aan het scherm om hun spannende battles te volgen. Vrijdag 26 april worden de laatste 6 duels uitgevochten in de teams van Alex en Natalia, bij wie de gemoederen en emoties hoog oplaaien. Alex is tijdens één van de battles zelfs zo ontgoocheld in zijn kandidaten dat hij hen stevig met de voeten op de grond zet…

Voordat Alex zijn eerste duo in de battlering stuurt, trekt hij er met zijn team op uit. In het zonovergoten Italië krijgen zijn poulains de opdracht om met Alex’ songwriter-buddy, met wie hij al veel Hooverphonic-hits componeerde, een eigen nummer in elkaar te boksen. Na de voorbereiding volgt het echte werk: Alex stuurt zijn twee powerzangeressen Nisrine (19, Oelegem) en Margarita (20, Wetteren) het podium op voor één van de moeilijkste battles. Dat heeft alles te maken met de songkeuze, Tightrope van Janelle Monáe, een nummer met een hoog tempo, hoge noten en weinig adempauzes. “Bovendien hebben jullie een volledig telefoonboek aan tekst vanbuiten moeten leren”, zegt Bart.

Team Natalia: Miro vs Daria

Team Natalia blijft dichter bij huis. Zij neemt haar uitgedoste kandidaten mee naar de opera in Keulen. Naast een ontmoeting met de solist staat er een professionele operazangles op het programma. Miro (26, Gent) en Daria (18, Begijnendijk) mogen voor de eerste battle van het team gelukkig een ander genre brengen. “Ze zongen allebei een ballad tijdens de Knockouts, nu is het tijd voor iets anders”, meent hun coach, die het uptemponummer Say Something van Justin Timberlake & Chris Stapleton heeft gekozen. Geen gemakkelijke opdracht, want ze zullen zowel ritme als tempo in de gaten moeten houden. “Ik vond dit mooier dan de versie van Timberlake”,  zegt Koen na hun performance. Welke stem kan Natalia het meest bekoren?

Team Natalia / © VTM

Team Alex: Charlotte vs Elise

“Die twee bij elkaar, dat is de perfecte battle”, zegt Alex vol verwachting over het frêle stemgeluid van Charlotte (22, Ertvelde) en het mooie timbre van Elise (23, Veurne). Alex vertrouwt de dames dan ook één van zijn absolute lievelingsnummers toe, Fade Into You van Mazzy Star. Maar kunnen Charlotte en Elise de hoge verwachtingen van hun coach ook inlossen?

© VTM

Team Natalia: Jazz-Lynne vs Elien

Jazz-Lynne (39, Herent) en Elien (22, Perk) lieten tijdens hun knockout hun power al zien en horen, nu moeten ze proberen te ontroeren met Angel van Sarah McLachlan. De dames zijn alvast blij dat ze samen op het podium mogen staan: “Dat gaat iets moois geven”, verzekeren ze. Natalia is het daarmee eens: “Ik heb twee mensen samen gezet die het allebei zo goed doen, dat ik veel spijt heb dat ik ze niet allebei kan meenemen”.

© VTM

Team Alex: Christophe vs Glen & Benjamin vs Fee

Christophe (28, Brasschaat) en Glen (22, Holt) zijn de laatste twee die Alex laat battelen. “Twee intimistische gasten met een uitgesproken stem die moeten bewijzen dat ze iets anders kunnen”, verklaart de coach zijn keuze. Alex wil het rockgehalte van de twee mannen testen met Champagne Supernova van Oasis. “Dit is volledig buiten onze comfortzone”, klinkt het. Zullen de twee zich toch volledig smijten op het podium?

In de laatste battle voor de liveshows nemen steward Benjamin (31, Merksem) en ex-team Alex, Fee (24, Knesselare) het tegen elkaar op. Zij horen elkaar voor het eerst zingen tijdens de workshop en zijn onder de indruk. “Ik had meteen een wauw-gevoel toen we samen zongen”, zegt Benjamin. Natalia verrast hen met de break up song Hurt Somebody van Noah Kahan en Julia Michaels, waarbij inleving hun grootste werkpunt vormt. “Het moét raken”, verzekert hun coach hen. Wie zingt met het meeste gevoel en strijkt het allerlaatste liveshow-ticket op?

Volg voor meer