More

  Voorlopig laatste aflevering van ‘Mijn Keuken Mijn Restaurant’: Anne-Sophie en Mira winnen vierde battle

  Advertentie
  Advertentie

  -

  Vanavond werd in ‘Mijn Keuken Mijn Restaurant’ gestreden voor het vierde en laatste pop-up restaurant. Daarin namen groepswinnaars Mira en Anne-Sophie het op tegen Charlot en Charlotte.

  LEES OOK:  Kim en Charlotte vallen af in ‘Mijn Keuken Mijn Restaurant’: Charlot en Charlotte geven slechts 2 punten

  Soulmates Mira en Anne-Sophie wonnen overtuigend in hun groep en scoorden met 92/100 de meeste punten van alle duo’s in de eerste fase. De groepswinnaar kreeg een belangrijk voordeel in de battle fase: ze concurreren tegen het duo met het laagst aantal punten van de andere groep. Mira en Anne-Sophie nemen het dus op tegen Charlot en Charlotte die als vierde eindigden in hun groep met 48/100. In een drie uur durende battle gaven de vier dames het beste van zichzelf. 

  Tweede kans voor Charlot en Charlotte

  We zien dit vooral als een tweede kans, we moeten beter doen, punt”, klinkt een strijdvaardige Charlot. Voor Mira en Anne-Sophie wordt het dan weer zaak om hun hoog niveau aan te houden. Wanneer Anne-Sophie zich diep in de vinger snijdt, verliest ze even de controle, maar haar vriendin Mira krijgt haar met de nodige bemoedigende woorden opnieuw op de rails.

  Ook Sofie Dumont komt de meisjes wat peptalk geven. Het was vooral Anne-Sophie die af en toe de focus verloor: “Ofwel worden het tranen van blijdschap, ofwel worden het tranen van verdriet, maar tranen komen er sowieso”, voorspelde ze.

  Als hoofdgerecht serveren Mira en Anne-Sophie varkenswangen met witloofsla en aardappelwafeltjes en dat bevalt de jury wel. De Thaise curry met rijst en Belgisch roodrund van Charlot en Charlotte valt iets minder in de smaak. Wordt het een uitgemaakte zaak? Of is er een culinaire verrassing in de maak? Dat ontdekt de kijker op donderdag 16 april in de voorlopig laatste aflevering van ‘Mijn Keuken Mijn Restaurant’.

  Perfect dessert

  Hun dessert werd als perfect omschreven door de sterrenchefs Sergio Herman en Marcelo Ballardin, en de gastjury Piet Huysentruyt, Sofie Dumont, Loïc Van Impe en Anne-Sophie Breysem. De ontlading bij de dames was dan ook enorm groot wanneer zij hun punten kregen: met een score van 45 punten op 60 scoren Anne-Sophie en Mira ook de hoogste score in deze battle-fase nadat ze in de Mijn Keuken-fase eveneens de hoogste punten behaalden van alle duo’s met 92 op 100.

  Charlot en Charlotte moesten de duimen leggen met een score van 32 op 60. “Ik had zo’n slecht gevoel in de vorige fase, maar dat we dat op deze manier kunnen rechttrekken en op zo’n manier kunnen afsluiten, dan ben ik echt tevreden”, aldus Charlot. “Van de tien duo’s schieten er nu nog vier over, dat is op zich al een zotte prestatie en nu is het gewoon vlammen”, glundert een opgeluchte Anne-Sophie.

  © VTM

  Punten van de jury

  • Mira en Anne-Sophie:
   Loïc 8, Piet 7, Anne-Sophie 7, Sofie 8, Marcelo 7, Sergio 8 = 45/60
  • Charlot en Charlotte: Loïc 6, Piet 6, Anne-Sophie 4, Sofie 6, Marcelo 5, Sergio 5 = 32/60

  Deze vier hobbykokduo’s krijgen dus binnenkort de kans om een eigen pop-up restaurant te openen in de volgende fase van het programma, de Mijn Restaurant-fase: de tweeling Deborah en Jasmina (30/60), vriendinnen Mira en Anne-Sophie (45/60), het koppel Lorenzo en Ayse (41/60) en papa Pino en dochter Claudia (43/60).
  De opnames van deze fase worden omwille van de maatregelen rond het coronavirus later ingepland en uitgezonden.

  BronVTM
  Advertentie
  Advertentie

  Lees Meer

  Advertentie