Koen Wauters trekt met Esmée voor ‘Over Winnaars’ naar obstakelparcours Spartacus Race in IJsland

© VTM

© VTM

Ook deze week gaat Koen Wauters met een bijzonder persoon op pad om zijn of haar dromen te vervullen. Deze week is dat de 30-jarige Esmée die af te rekenen kreeg met donkere gedachten en anorexia. Ze trekken samen naar een loodzware obstakelrun, de Spartacus Race in IJsland.

Advertentie

De 30-jarige Esmée uit Oudenaarde klautert stilaan recht na een bijzonder moeilijke periode. Ze werd ooit gekroond tot Miss Meetjesland, maar kreeg nadien af te rekenen met donkere gedachten. Esmee lijdt aan anorexia en terugkerende depressies en overleefde in 2013 een zelfmoordpoging. Daar draagt ze nog steeds de zware fysieke gevolgen van. Maar Esmee vecht terug en is vastberaden haar leven terug op de rails te krijgen. “Door zo fysiek beperkt te zijn mis ik het om nog uitgedaagd te worden”, vertelt ze in aflevering 3 van Over Winnaars. “Ik heb veel dromen, maar wat ik écht zou willen doen is een obstakelrun, zoals een Spartacus Race.” Dat plan wordt zowel een fysieke als mentale beproeving.

© VTM

Toen ik het idee van Esmée hoorde, dacht ik: dit is te hoog gegrepen”, reageert Koen Wauters. “Zo’n race is bikkelhard voor wie over al zijn mogelijkheden beschikt, laat staan voor iemand die fysiek nog een hele weg af te leggen heeft.” Sinds haar zelfmoordpoging lijdt Esmée aan chronische pijn, beperkte mobiliteit in rug en voeten en is ze vaak aangewezen op een rolstoel. Lopen kost haar de grootste moeite, maar opgeven staat niet in haar woordenboek. Met de steun van topcoach Frédérique Neys bijt ze zich vast in een loodzware training. Ook op vlak van voeding moet Esmée het roer omgooien. En die uitdaging is minstens even groot.

In IJsland breekt voor Esmée het moment van de waarheid aan. De barkoude wind, gevaarlijke ijsplekken en beperkt daglicht maken het parcours van 10 km bikkelhard. Esmée laat zich echter niet ontmoedigen en gaat letterlijk tot het uiterste om met de hulp van Koen en Frédérique de verschillende obstakels te lijf te gaan. Zal ze de gedroomde eindmeet halen?

 Over Winnaars: aflevering 3 op donderdag 19 september om 20.35 bij VTM

Volg voor meer

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Voer je naam hier in