More

  Kijktip: ‘Wetsdokters’ over vuilniszakken met menselijke resten en netjes opgebaarde man

  Advertentie

  Wetsdokters heeft een mooie start genomen. Maar liefst 627.000 kijkers keken naar aflevering 1 van de nieuwe reportagereeks van VTM NIEUWS die Vlaamse wetsdokters volgt van op de crime scene tot in de autopsiekamer. In de tweede aflevering vertellen vooral prof. dr. Werner Jacobs en dokter Evy De Boosere over twee uitzonderlijke cases uit hun loopbaan.

  Er worden verschillende vuilniszakken met menselijke resten gevonden. Een lugubere vondst met maar bitter weinig aanwijzingen. Niemand die weet wie het slachtoffer is, laat staan wie de dader is. Prof. dr. Jacobs, hoofd van de forensische dienst in het Universitair ziekenhuis in Antwerpen, wordt midden in de nacht opgeroepen om de lichaamsdelen te onderzoeken. Kan hij samen met de speurders achterhalen wie het slachtoffer is? Wat is er precies gebeurd? En in welke omstandigheden is die persoon gestorven? Prof. dr. Jacobs helpt mee om de politie een doorslaggevende aanwijzing te bezorgen om de dader te vinden.

  Prof. dr. Werner Jacobs: “We zien vaak dat er een banale ruzie escaleert. En dan zitten de daders opeens met een lijk. Dan volgt het grote probleem. Wat gaan we doen met het lijk? Gaan we naar de politie en zeggen we wat we gedaan hebben? Of vluchten we weg? Ik heb ooit iemand geweten die erin geslaagd is om zijn zogezegd verdwenen partner jarenlang in zijn eigen kelder te verbergen.”

  © VTM

  © VTM

  Man netjes opgebaard

  Dokter Evy De Boosere werkt al meer dan 15 jaar als wetsdokter, vooral in de Brusselse grootstad. Ze wordt opgebeld voor een verdacht overlijden en moet naar een klein zolderappartement. Er ligt een dode man, netjes opgebaard. Ze probeert onder andere een inschatting te maken wanneer de man overleden is.

  Dokter Evy De Boosere: “Het moment van overlijden bepalen is altijd een ruwe schatting. Je mag niet verwachten dat het loopt zoals in de films en dat ik exact kan bepalen op welk tijdstip iemand gestorven is. Het is eerder een ruime marge. Bijvoorbeeld tussen 20u ‘s avonds en 5u ‘s morgens.”

  Het is een overlijden in onduidelijke omstandigheden. Heeft de man zichzelf van het leven beroofd of is er een tussenkomst van een derde aan te pas gekomen? Wetsdokter De Boosere zoekt mee naar de waarheid.

  © VTM

  Advertentie
  Advertentie

  Lees Meer