More

  Kijktip: ‘Pano’ vanavond over drugs

  Advertentie

  Illegale drugs, ze zijn verboden én ze kunnen levensgevaarlijk zijn. Toch zien wij ze alsmaar meer, op festivals, in parken, op café’s én in middelbare scholen. Dé vraag die Pano zich dan stelt: hoe moeten we hier als maatschappij eigenlijk mee omgaan?  We praten met 3 recreatieve gebruikers, die voor het eerst openlijk over hun recreationeel druggebruik willen praten, want het taboe blijft huizenhoog.

  Ja, soms zijn drugs soms plezant. Al loert de verslaving ook om de hoek. Is het vaak repressieve beleid de beste manier om met illegale drugs om te gaan? Pano ging filmen in een klas van 15-jarigen: worden zij genoeg geïnformeerd over illegale drugs? “Het is een en-en-verhaal, repressie moet maar er moet meer aandacht gaan naar preventie”, zegt onderzoekster Tina Van Havere van HoGent.

  © VRT

  “Meer preventie is nodig, want aan één pil kan je sterven”, zegt de mama van Björn. Haar zoon stierf aan een xtc-pil die 10 keer zo sterk was als een normale pil. Vrienden durfden de hulpdiensten niet bellen omdat ze bang waren voor de politie. In het Verenigd Koninkrijk, wordt wel meer informatie gegeven over drugs op festivals. Alleen: zal dat er niet voor zorgen dat jongeren meer gaan gebruiken?

  Pano, woensdag 25 september om 21u25 op Eén

  Advertentie
  Advertentie

  Lees Meer