Kijktip: nieuwe HBO-serie ‘Chernobyl’ haalt hoogste score ooit op IMDb

Nu ‘Game of Thrones’ erop zit, is het tijd om op zoek te gaan naar alternatieven. Gelukkig komt HBO met een geslaagd alternatief. ‘Chernobyl’ vertelt het verhaal van de kernramp. Gruwelijk, schokkend, maar bovenal een steengoede serie. De miniserie haalt de hoogste score ooit IMDb.

Met een ongelofelijke score van 9,6 weet de nieuwste HBO-serie toppers zoals ‘Breaking Bad’, ‘Game of Thrones’ en ‘The Wire’ voorbij te steken. ‘Chernobyl’ vertelt het verhaal van de gruwelijke kernramp in het Sovjet-Oekraïne. We krijgen het verhaal te zien vanuit verschillende perspectieven. Zo krijgen we de minimalisatie en doofpotoperatie van de eerste uren te zien, zien we brandweermannen onwetend hun eigen dood inlopen, tot de gevolgen voor de lokale bevolking.

De serie zit boordevol ijzersterke acteerprestaties. Zo zien we bijvoorbeeld een uitstekende Jared Harris, die de rol van scheikundige Valeri Legasov op zich neemt. Opvallend genoeg wordt er in de serie Engels gesproken. Het ziet er de eerste momenten erg raar uit in de voormalige Sovjet-Unie, maar went snel.

‘Chernobyl’ is sinds 4 juni 2019 beschikbaar op Telenet Play en Play More

Volg voor meer