Kijktip: 10 redenen om vanavond naar de MIA’s op Eén te kijken

© VRT - Jokko

© VRT - Jokko

Vanavond reiken de VRT en Kunstenpunt voor de twaalfde keer de MIA’s uit. De liveshow gaat donderdag 7 februari om 20.35 van start. Hier alvast 10 redenen waarom je hét muziekfeest van het jaar zeker niet mag missen! 

1. Niet één, maar vier presentatoren

Niet minder dan vier presentatoren zullen de avond in goede banen leiden. Peter Van de Veire presenteert de liveshow. Otto-Jan Ham is de gastheer van de Sector Awards. En vanop de rode loper ten slotte zullen Siska Schoeters en Brahim verslag uitbrengen.

 2. Acht unieke live optredens

Niels Destadsbader afgelopen jaar / © VRT – Jokko

Zin in heerlijke live optredens van divers talent? Dan zit je goed bij de MIA’s. BLØF en Geike Arnaert brengen hun grote hit ‘Zoutelande’. Er is jong talent met Tamino, Angèle en blackwave. De doorwinterde rockers van The Scabs zorgen voor het tegenwicht, Regi brengt zijn beats mee, en ook Hooverphonic en Niels Destadsbader zorgen voor heel wat sfeer in Paleis 12. En dan hebben we het nog niet eens gehad over Milo Meskens, OT, Jake Reese en Roméo Elvis als special guests.

3. Spannender dan de seizoensfinale van Thuis

Angèle en Niels Destadsbader maken het meeste kans om de grote winnaar van de avond te worden. Ze hebben allebei maar liefst zeven nominaties op hun naam. Maar wie zal de uiteindelijke winnaar van de avond worden?

4. Confetti, lasers, vuur!

© VRT – Jokko

Paleis 12 wordt opnieuw omgetoverd tot een feestpaleis waar de vonken letterlijk van afspatten, met grote videoprojecties, lasers, confettikanonnen, dansers, stroboscopen en vlammenwerpers.

5. Verover mij, Crazy, Ellie of Zoutelande?

2018 was een ongelofelijk muzikaal jaar. Maar wie krijgt de kers op de taart en wint de MIA voor ‘Hit Van Het Jaar’? Kan Niels Destadsbader na zijn Zomerhit voor ‘Verover mij’ ook de MIA mee naar huis nemen? Of kunnen BLØF en Geike Arnaert het beeldje binnenkort op hun schouw zetten voor ‘Zoutelande’?

6. BV-parade deluxe

© VRT – Jokko

Een indrukwekkend lijstje prominente persoonlijkheden maakt op de rode loper hun opwachting, zoals Niels Destadsbader, Angèle, Stromae en de andere genomineerden. Maar ook Kevin Janssens, Urbanus, Julie Van den Steen, Erik Van Looy, Clouseau en vele anderen.

De volledige rode loper is trouwens live te volgen vanaf 17.30 uur op de Facebookpagina van Eén.

7. Music and more

MIA’s: het muziekfeest en meer. Want je kan de MIA’s niet alleen volgen op televisie en online, maar ook via de radio. MNM zendt vanaf 18.00 uur Big Hits live uit vanop de MIA’s. Dus geen excuus om die MIA’s te missen!

8. Welk kostuum haalt Peter Van de Veire nu weer uit de kast? 

Dat Peter Van de Veire niet vies is van een olijk kostuum, weten we ondertussen al. Maar wat we hier zien hangen in zijn kleedkamer, dat is nog wat anders…

9. Uitreikers om u tegen te zeggen

© VRT – Jokko

Bij deze: u! En ook wel: Koen en Kris Wauters, Dieter Coppens en Maarten, Nora Gharib, Erik Van Looy, Kat Kerkhofs, Nina Derwael en Roberto Martínez.

10. Last but not least: de Lifetime Achievement Award voor The Scabs 

The Scabs worden uitgebreid gevierd voor hun fantastische carrière. Wie de Lifetime Achievement Award zal uitreiken is een verrassing, maar indrukwekkend wordt het sowieso!

  • De awardshow MIA’s: donderdagavond 7 februari om 20.35 uur live op Eén.
  • Het rode loper-gebeuren, de uitreiking van de Sector Awards en de show zijn integraal te zien op de kanalen van Proximus.
  • De rode loper is live te volgen op de Facebookpagina van Eén vanaf 17.30 uur.
  • MNM zendt van 18.00 uur tot 23.00 uur Big Hits live uit vanop de MIA’s.
Volg voor meer