More

  Is lugubere vondst in park het werk van een seriemoordenaar? ‘Wetsdokters’ zoekt het uit!

  Advertentie

  Dokter Evy De Boosere wordt opgeroepen voor een lugubere vondst in het Dudenpark. Het blijkt om mannelijke mensenresten te gaan die netjes in een hoek in het park lijken neergelegd.

  Advertentie

  Dokter Evy De Boosere: “Bij mijn aankomst zag ik een groot deel van een bekken met een stuk buik eraan, en twee stukken van de onderste ledematen. Het lijk was niet volledig. En het leek ook alsof de daders het lijk niet wilden verbergen. Integendeel, ze wilden dat het snel gevonden zou worden.”

  © VTM

  Naast het lichaam vinden de speurders een tekst die verwijst naar een Japanse mangastrip. De sinistere case krijgt snel veel aandacht in de Belgische en buitenlandse media. Wie is er in staat om een mens zo toe te takelen? Is dit het werk van een seriemoordenaar? En kan wetsdokter Evy De Boosere deze zogenoemde mangamoord helpen oplossen?

  ©VTM

  Ook wetsdokter Werner Jacobs heeft in zijn carrière al een paar keer te maken gehad met een seriemoordenaar. Prof. dr. Jacobs: “Het klassieke beeld dat we van de seriemoordenaar hebben, is dat hij mensen op een gewelddadige manier om het leven gaat brengen. En dan hoop je maar dat je die zo rap mogelijk kunt pakken.”

  © VTM

  Prof. dr. Jacobs moet in de 6e aflevering een lichaam van een man in verregaande staat van ontbinding onderzoeken. Tijdens het onderzoek merkt de wetsdokter opeens iets vreemd op. Prof dr. Jacobs: “Een van de eerste dingen die ik altijd doe, is de naam die op de lijkzak staat verifiëren. En toen ik die naam las, was ik even verward. Die naam zei me precies iets.” Het levert een doorbraak op in de zaak.

  De Mangamoord in aflevering 6 van Wetsdokters, woensdag om 21.40 bij VTM

  Advertentie
  Advertentie

  Lees Meer