More

  Sublieme Ibe uit team Koen wint ‘The Voice van Vlaanderen’ 2019!

  Advertentie

  ‘The Voice van Vlaanderen’ 2019 is bekend! De 17-jarige Ibe uit Genk won vrijdagavond het zesde seizoen van de talentenjacht op VTM. In het gezelschap van internationale popsterren Ava Max en Duncan Laurence haalde hij het van Wannes, Bram en Fee.

  Het is bekend: de 17-jarige Ibe won vrijdagavond de finale van The Voice van Vlaanderen. De jongeman is naast 25.000 euro, ook een auto én een platencontract rijker. De zanger uit team Koen zong vanavond keer op keer toonvast: zo opende hij met een sublieme versie van ‘Way Down We Go’ van Kaleo. Wannes, het tweede finale-lid van team Koen, kon ook sterk overtuigen met zijn versie van ‘Shallow’ van Lady Gaga en Bradley Cooper. We zien voor beiden een veelbelovende toekomst.

  Sterke Wannes legt de duimen tegen ijzersterke Ibe

  Dat team Koen dit jaar een grote kans maakte op de eindwinst, was al voor de liveshow duidelijk. Zo beschikte Koen Wauters over twee finalisten: Wannes en Ibe. Alex Callier benoemde Ibe reeds aan het begin van de liveshows als zijn favoriet en voorspelde zijn winst. Ook op sociale media waren de reacties op Ibe’s talent lovend, al kon de 16-jarige Wannes ook behoorlijk wat harten veroveren. De amper 16-jarige Wannes zong ook immens sterk, maar moest toch de duimen leggen voor Ibe.

  Team Bart en team Natalia verloren al snel de strijd met de talenten van Koen Wauters. Zo hoorden we een niet-al-te-zuivere Bram en kon ook Fee niet overtuigen. Het gevoel leefde dan ook dat de finale tussen Ibe en Wannes ging draaien. Een ijzersterke Ibe kon dan ook de kijker overtuigen. Zo stootte hij door dankzij sublieme versies van ‘Someone You Loved’ en ‘Tenerife Sea’. Hij bezorgde meermaals kippenvel.

  Ava Max en Duncan Laurence

  Voor de grote finale waren ook twee internationale popsterren naar de AED Studios in Lint afgezakt. Zo zagen we de Amerikaanse Ava Max een medley van haar hits ‘So Am I’ en ‘Sweet But Psycho’ brengen. Niet altijd even toonvast, al danste de zangeres wel hevig. Kersvers Eurosong-winnaar Duncan Laurence bracht even later een bewonderenswaardige versie van zijn song ‘Arcade’.

  Wil jij ook je zangtalent aan Vlaanderen tonen? Inschrijven kan voor het volgende seizoen via www.vtm.be

  Advertentie
  Advertentie

  Lees Meer