More

  F.C. De Kampioenen komt terug: nieuw seizoen van de populaire comedyreeks in 2021

  Advertentie

  ‘F.C. De Kampioenen’ keert terug! Dat werd vanavond bekend gemaakt in talkshow ‘Vandaag’ op Eén. Acht jaar na het laatste seizoen van de populaire comedyreeks komt de reeks terug naar het kleine scherm voor een nieuw seizoen.

  Advertentie

  Zo’n acht jaar na het einde van de populaire comedyreeks ‘F.C. De Kampioenen’ komen er nieuwe aflevering. Dat werd vanavond bekendgemaakt in talkshow ‘Vandaag’. Acht nieuwe afleveringen zullen begin 2021 te zien zijn op Eén. De opnames zullen tussen september en november 2020 plaatsvinden. Ook het scenario is nog niet geschreven, daarvoor wordt een jaar de tijd genomen, aldus An Swartenbroex (Bieke in de reeks, n.v.d.r.) in ‘Vandaag’. De reeks viert volgend jaar zijn dertig jarig jubileum. De acht nieuwe afleveringen keren terug naar de kern van F.C. De Kampioenen, en worden multicamera opgenomen in de vertrouwde studiodecors.

  © VRT

  21 seizoen misverstanden

  Even terug in de tijd. In de zomer van 2009 meldde de VRT dat ‘F.C. De Kampioenen’ er na 21 seizoen mee ophield. De laatste jaren verdwenen de talloze misverstanden niet van ons scherm, maar waren ze te zien in herhalingen op zaterdagavond. De laatste jaren maakte de cast de overstap naar het grote scherm, met binnenkort de vierde film in de bioscoop. Acteur Herman Verbrugge (Marc in de reeks, n.v.d.r.): Elke week kregen we van fans wel eens de vraag: ‘Waarom maken jullie geen nieuwe afleveringen meer?’ Niet enkel ik, maar alle Kampioenen worden er nog altijd vaak over aangesproken. Ik wilde het antwoord op die vraag eigenlijk ook wel weten, dus polste ik bij de netmanager van Eén, Olivier Goris. Tot mijn verbazing en vreugde was zijn eerste reactie erg duidelijk: Eén vond het dertigjarige bestaan van F.C. De Kampioenen de ideale gelegenheid om De Kampioenen opnieuw thuis te laten komen!”

  Advertentie
  Advertentie

  Lees Meer