More

  Explosie schrikt Antwerps rusthuis op in ‘Helden van Hier’

  Advertentie

  Op woensdag 8 mei volgen de camera’s van Helden van Hier: Door het Vuur de gigantische opkomst van verschillende hulpdiensten, wanneer er zich een zware explosie voordoet in het kapsalon van een Antwerps rusthuis. Een zorgverlener hoorde de luide knal en belde de noodcentrale toen ze rook in de gang zag hangen. Alle bewoners lagen al in bed, dus een grootschalige evacuatie dringt zich op. De ploeg van luitenant Hans De Bondt probeert zo snel mogelijk iedereen in veiligheid te brengen.

  Advertentie

  Er mag in Helden van Hier ook al eens gelachen worden, wanneer het lijkt alsof de Schelde in brand staat. De brandweer merkt een rookpluim op vanop de oevers van de rivier. De situatie kan dan wel grappig zijn, helemaal ongevaarlijk is ze misschien niet. Gaat het om een grasbrand? Een gesprongen leiding? Wanneer sergeant Geert Den Trooster met zijn ploeg arriveert, treft hij iets aan dat hij helemaal niet verwacht had.

  ©VTM

  Een elektrische fiets is handig, maar de nieuwe fietshype brengt voor de brandweer soms ook problemen met zich mee. Fietsbatterijen kunnen in brand schieten, soms met grote gevolgen. De brandweerhelden worden opgeroepen voor een brand in de kelder van een appartementsgebouw, waar ze eerst de brandhaard moeten zien te vinden.

  Wanneer een boot dreigt te zinken, snelt het duikteam van Brandweer Zone Antwerpen te hulp. Naast de zinkende boot, treffen ze twee vrolijke Fransmannen aan. Zij waren enthousiast op doorreis van Nederland naar Frankrijk, tot hun boot plots water begon te maken.

  Aflevering 6 op woensdag 8 mei om 20.35 bij VTM

  Advertentie
  Advertentie

  Lees Meer