More

  Eén maakt zijn najaarsplannen bekend: topficitie met Koen De Bouw, Geub, talkshow met Danira en nieuw logo

  Advertentie

  Met september in aantocht maken de televisiezenders hun najaarplannen bekend. Vanaf 2 september pakt Eén uit met zijn nieuwe televisieseizoen. Ze brengen topfictie, verrassende nieuwe programma’s en straffe terugkomers.

  Afgelopen jaar bracht Eén verschillende gesmaakte reeksen, zoals Factcheckers en Undercover, die wegens succes op nieuwe seizoenen kunnen rekenen. Daarnaast bracht het net enkele bijzondere programma’s zoals het volledig nieuwe format van de fictiereeks Dertigers. Dit najaar beloven onder andere het verrassende Durf te vragen en Kamp Waes voor heel wat gesprekken in de huiskamers te zorgen, en zorgt Merci voor de muziek voor de nodige ontspanning. Danira Boukhriss Terkessidis gaat in de gloednieuwe talkshow met een frisse blik in op de actualiteit van de dag.

  Ook dit najaar zet Eén nog verder in op deze vernieuwing, om zo een breed merk te blijven dat er voor iedereen is. Dat doet het net met verrassende programma’s als Durf te vragenKamp Waes en Donderen in Keulen. Met de vele online acties en de mogelijkheid om fictiereeksen integraal via VRT NU te bekijken, speelt Eén in op de veranderende context van vandaag. Het net krijgt dit najaar ook een volledig nieuwe styling.

  © VRT

  Investeren in de vaste waarden

  Afgelopen voorjaar maakten de vaste waarden van Eén heel wat los bij de Vlaming. Zo wilde niemand een aflevering van het spannende ‘Homo universalis’ in Iedereen beroemd missen, en werden de lotgevallen van de Leuvense studenten in ‘Op kot’ met veel interesse gevolgd. Die vaste waarden blijven belangrijk voor Eén, daarom investeert het net er ook dit najaar in. Deze sterkhouders worden in een nieuw jasje gestoken: zo staat Jeroen Meus vanaf september in een gloednieuwe keuken voor Dagelijkse kost, krijgt Blokken een nieuw decor, verrast Iedereen beroemd met een heleboel frisse rubrieken, en heeft Thuis een nieuwe generiek en introsong. Ook pakt Eén uit met een gloednieuwe talkshow met Danira Boukhriss Terkessidis.

  Nieuwe look en logo

  In een veranderend medialandschap moet Eén niet enkel vernieuwen op vlak van programma’s, maar is het ook belangrijk dat de huisstijl van het net evolueert. Vanaf 2 september zit Eén daarom volledig in het nieuw. De nieuwe look van Eén is toepasbaar op alle platformen, zowel op televisie als online. De sterkte van Eén zijn de programma’s met warme en herkenbare verhalen van hier. Het krachtige nieuwe logo zet deze programma’s extra in de verf en laat de beelden spreken.

  Story image

  Wat heeft Eén dit najaar in petto voor de kijkers?

  Entertainment

  • In de nieuwe zondagavondquiz Donderen in Keulen ontvangt Sven de Leijer met veel humor en een beetje show elke week twee teams met bekende en minder bekende Vlamingen. Zij moeten niet enkel bewijzen dat ze veel weten, maar ook tonen hoe goed zij mensen van over de hele wereld kunnen inschatten..
  • Tom Waes gooit in Kamp Waes dit najaar de deuren van de hypergetrainde eenheid van het Belgische leger, de Special forces, open voor gewone burgers. Vijftien Vlamingen krijgen de unieke kans om een week lang te proeven van hun loodzware opleiding.
  • In het gloednieuw entertainmentprogramma Merci voor de muziek trekken Bart Peeters en Nora Gharib acht weken lang door Vlaanderen om  Vlamingen te verrassen, troosten, helpen en bedanken met muziek.

  Fictie

  • In de nieuwe, beklijvende fictiereeks De twaalf worden twaalf gewone burgers opgeroepen als volksjury van een ophefmakende moordzaak. Ze beslissen over de schuld of onschuld van de gerespecteerde schooldirectrice Frie Palmers (Maaike Cafmeyer), die  wordt  beschuldigd  van  twee  moorden. Het proces blijkt niet alleen bepalend voor haar lot; ook het leven van de juryleden neemt een hele nieuwe wending aan.
  • In Grenslanders wordt een meisje van Afrikaanse origine zwaar getraumatiseerd aangetroffen in de polders van het Grensland  tussen  Vlaanderen  en  Nederland.  Tara (Jasmine Sendar),  een  rechercheur  uit  Rotterdam,  en  Bert (Koen De Bouw),  een psychiater uit Antwerpen, proberen te achterhalen wat er met haar is gebeurd. Al snel krijgen ze het gevoel dat het onschuldig ogende Grensland en de mensen die er wonen veel geheimen en tradities verbergen.
  • In de fictiereeks Geub gaat de vrouw van Philippe Geubels ervandoor met de dertig jaar oudere, charismatische Nederlander William Van Bronkhorst (Derek De Lint). Vlaanderens populairste komiek sukkelt in een depressie en zijn carrière raakt in het slop. Kan Philippe nog eens profiteren van het vrijgezellenleven tussen de huilbuien door? En komt het nog goed met zijn ex en zijn carrière?
  • Na het succes op Canvas brengt Eén de absurde fictiereeks Bevergem. Stand-upcomedian Freddy De Vadder neemt zijn intrek in Bevergem. Waarom? Dat weet niemand. Maar het contrast tussen hem en de Bevergemnaars kan niet groter zijn. De Bevergemnaars zijn gecharmeerd door de aanwezigheid van de excentrieke rock-’n-rollfiguur, maar al snel wordt duidelijk dat de dorpelingen zelf nog veel excentrieker zijn.
  • Ook dit najaar is er buitenlandse fictie van hoog niveau te zien op Eén, met de nieuwe, Britse psychologische thrillerreeks Cheat, het 5e seizoen van Poldark, het 3e seizoen van kostuumdrama Victoria en de nieuwe reeks London kills. Ook fans van detectivereeksen zitten op vrijdag goed bij Eén, met het 21ste seizoen van de populaire reeks Midsomer murders, het 3e seizoen van de crimireeks BBC Wallander, en het 5e seizoen van de spannende, Britse detectivereeks DCI Banks.

  Geub / © VRT

  Human interest en reportage

  • In het nieuwe Durf te vragen nodigt Siska Schoeters elke aflevering een groep mensen uit waar we stiekem heel veel vragen over hebben, maar die we niet zelf in hun gezicht durven stellen.Siska verzamelde interessante, grappige en gedurfde vragen bij het grote publiek. De antwoorden van de groep zijn altijd eerlijk en openhartig en leveren een verrassende, soms geestig, soms confronterende inkijk in hun leefwereld, dromen en angsten op.
  • Voor het vijfde seizoen van Het huis keert Eric Goens terug naar Vlaanderen en nodigt hij enkele verrassende, boeiende en interessante figuren uit die 24 uur in het huis verblijven,  afgesloten van hun gewone leefwereld. Dit jaar komen onder andere Lynn Wesenbeek, Willy Sommers, Theo Francken en Marc Herremans langs.
  • Wat als je van de ene dag op de andere als dader door het leven moet? In dit nieuwe seizoen van Mij overkomt het niet stelt Fatma Taspinar die vraag aan zes mensen die het is overkomen. Zij veroorzaakten ongewild een ongeluk en moeten verder met het besef dat zij (mede)verantwoordelijk zijn voor de dood van iemand anders.
  • Zes gezinnen geven in een nieuw seizoen van Het gezin een pure en ongefilterde inkijk in hun dagelijkse leven. De zes werden maandenlang gevolgd met vaste camera’s in hun woning en in hun auto. Nieuw is dat de gezinnen maanden na de opnames terugkijken naar hun eigen beelden, waardoor de kijker hen nog beter leren kennen. Soms is die terugblik een mooie herinnering, maar soms is het ook een harde confrontatie met henzelf.
  • Dieter Coppens keert dit najaar terug op Eén met nieuwe afleveringen van Animalitis. Hij dompelt zichzelf en de kijkers met grote verwondering onder in de dierenwereld. Dieter volgt Belgische dierenexperts in binnen- en buitenland en mag bijzondere gebeurtenissen bijwonen bij zowel doorsnee huisdieren als exotische wilde dieren.
  • De succesreeks Spoed 24/7 keert terug op Eén met een vierde seizoen. De formule is intussen gekend: 60 vaste camera’s registreren 6 weken lang, 24 uur op 24, 7 dagen op 7 de bedrijvigheid in de spoedgevallendienst van UZ Leuven, de grootste van het land. Kijkers duiken op een unieke manier opnieuw in het leven van de dokters en hun patiënten en leven in spanning met hen mee.
  • In Circle of life blikt fotografe Lieve Blancquaert terug op de televisiereeksen Birth dayWedding day en Last days, waarvoor ze de afgelopen jaren de wereld rondreisde. Elke aflevering focust op een thema dat overal ter wereld, en in elke fase van ons leven, terugkomt: de liefde, het geloof, de kloof tussen arm en rijk, de relaties tussen mannen en vrouwen, en de vele tradities.
  • Later dit najaar is er een nieuw seizoen van Appel d’urgence te zien. Daarin kruipt de kijker mee in de hoofdtelefoon van de calltakers van de noodnummers 100/112 en 101 in Namen en Luik.

  Animalitis / © VRT

  Informatie

  • Dit najaar is Pano er opnieuw met zijn handelsmerk: diepgaande en beklijvende reportages. Pano wil het maatschappelijke en politieke debat blijven bepalen, onder andere met reportages over de alomtegenwoordigheid van plastic.
  • Vanaf september staat Linda De Win weer paraat in een nieuw seizoen van Villa politica. Ze brengt de politieke actualiteit en voelt ministers en parlementsleden aan de tand in doortastende interviews.
  • De markt krijgt dit najaar een nieuwe presentatrice: Kerlijne Everaet neemt de fakkel over van Sven Pichal. Financiële experts Michaël Van Droogenbroeck en Steven Rombaut blijven op regelmatige basis bijdragen leveren. De markt blijft streven naar een boeiende mix van sociale en economische thema’s, met aandacht voor consumentenzaken en nieuwe technologieën.
  • Het actualiteitsprogramma De zevende dag keert terug vanaf zondag 8 september met het presentatieduo Lisbeth Imbo en Lieven Verstraete. Wekelijks besteedt De zevende dagaandacht aan de actualiteit, politiek, cultuur, media en sport.

  Dagelijks op post

  • Natuurlijk staan de sterkhouders Dagelijkse kost en Blokken op post, elk in een nieuw jasje. Het journaal houdt de kijkers op de hoogte van de laatste gebeurtenissen.  Iedereen beroemd keert terug met nieuwe rubrieken, en Thuis heeft een gloednieuwe generiek en introsong. Tot slot is er vanaf 2 september de gloednieuwe talkshow met Danira Boukhriss Terkessidis Wat was het belangrijkste nieuws van de dag en wat wil Vlaanderen hierover weten? Met rake vragen en een frisse blik gaat Danira daar samen met haar gasten op in.
  Advertentie
  Advertentie

  Lees Meer