More

  Een hete zomer, een oude bom en een bijtend zuur drijven de spanning op in laatste ‘Helden van Hier’

  Advertentie

  De zomer van 2018 was heet. Heel heet. Dat had ook zijn effect op de bossen en heiden. In de laatste aflevering van Helden van Hier: Door het Vuur op woensdag 22 mei haast de brandweer zich naar een natuurgebied, waar speelpleinwerkers een bosbrand hebben ontdekt. “In het nieuws hoor je steeds vaker over bosbranden. In Portugal, Californië, … Ik vermoed dat we hier in de toekomst nog meer mee te maken gaan hebben”, aldus adjudant Kristoff Bemelmans.

  ©VTM

  In Antwerpen worden nog steeds bommen opgegraven en gevonden. Zelfs bommen van de grote wereldoorlogen hebben de tand des tijds overleefd. De brandweer krijgt een oproep binnen van een man die denkt een bom gevonden te hebben in zijn tuin. “Dat er een bom wordt gevonden in een woonwijk, is verrassend”, weet kapitein Lieven Hilgert. De Helden van Hier moeten heel voorzichtig omspringen met deze situatie, want ook oude bommen durven al eens te exploderen.

  ©VTM

  Scholen oefenen geregeld evacuaties, maar geen enkele school hoopt die oefening ooit écht nodig te hebben. Wanneer het alarm op de kazerne afgaat voor een mogelijke brand in een school, is het alle hens aan dek. “We gaan voor iedereen door een vuur, maar voor kinderen nog net dat tikkeltje meer”, aldus adjudant Kristoff Bemelmans. De brandweer haast zich ook naar de spoorweg, waar een goederentrein stilstaat met een lekkende container. Het goedje dat vrijkomt is azijnzuur, een bijtend product dat brandwonden kan veroorzaken. Voorzien van adembescherming en een vloeistofdicht pak gaat de brandweer het lek te lijf.

  Op woensdag 22 mei om 21.10 bij VTM

  Advertentie
  Advertentie

  Lees Meer