More

  Een exclusieve kijk in de repetitieruimte van ‘Liefde voor Muziek’

  Advertentie

  De voorbije weken zagen gemiddeld 724.000 kijkers (live +7) de Liefde voor Muziek-artiesten het beste van zichzelf geven voor hun collega’s in Spanje. Stuk voor stuk pakten ze uit met straffe en verrassende covers. Maar hoe kwamen die songs tot stand? In de slotaflevering op maandag 3 juni laten de artiesten in hun kaarten kijken en geven ze een exclusieve inkijk in de repetities die aan de opnames voorafgingen.

  ©VTM

  In de best of-aflevering wordt teruggeblikt op de mooiste momenten en de muzikale hoogtepunten van het voorbije seizoen. De artiesten tonen hoe de hits zijn ontstaan en wat er aan het avontuur voorafging. Zo vertelt Bart Kaëll over de twijfels bij de titel van zijn Nederlandstalige versie van So Incredible. “In het Vlaams werd dat Onwaarschijnlijk Mooi. Luc (Appermont) wilde eigenlijk Ongelofelijk Mooi, maar ik vond dat niet zo’n mooi woord.” Laura Tesoro doet haar favoriete cover uit de doeken en Jan Leyers onthult waarom zijn versie van de Marie-Louise niet over een boot mocht gaan. “Van een boot gaat mijn hart niet sneller slaan”, klinkt het. In Spanje tonen Milow en Ilse het plekje waar ze naartoe moesten vluchten om Sleeping Bag te repeteren. Een geheime plek waar Bart Kaëll hen niet kon horen.

  ©VTM

  De zenuwen om elkaars repertoire te coveren waren de voorbije weken meermaals voelbaar bij de artiesten. “De kleine setting, de oorspronkelijke artiest die daar zit… dat is niet zo evident”, geeft Mich van Kommil Foo toe. “Ik speel liever voor 1.000 man dan voor mijn eigen familie. Als je voor 1.000 man speelt en 150 vinden het niet goed, dan merk je dat niet.” Een gevoel dat ‘jonkie’ Laura Tesoro deelt: “Alle anderen doen dit al heel lang en hebben zich ook al bewezen. Om dan op 2 meter van hen hún nummers te coveren was bij momenten heel eng.

  ©VTM

  Dat de band tussen de artiesten bijzonder hecht is, vertelt Ilse DeLange in de slotaflevering. Ook al kenden de meesten elkaar vooraf níet. “Ik heb geen tv en wist niet dat Laura Tesoro heeft meegedaan aan het Eurovisiesongfestival”, aldus Mich. “Misschien ben ik dan wereldvreemd, ja”. Laura zelf kende enkel de muziek van Milow en Soulsister. “Alle andere muziek heb ik léren kennen en daar heb ik me geweldig mee geamuseerd.”

  De nieuwe repetitiebeelden worden maandag afgewisseld met een terugblik op de strafste songs die de revue passeerden. Changes van Laura Tesoro, Sleeping Bag van Milow, Niet De Man van Kommil Foo, Si Seulement van Jan Leyers, Ik Red Me Wel van Bart Kaëll, The Way To Your Heart van Stef Kamil Carlens, … de artiesten zingen nog een laatste keer de pannen van het dak. “Het is als een zalige vakantie waarbij je beseft: morgen moet ik terug naar huis”, besluit Jan Leyers.

  Laatste aflevering op maandag 3 juni om 20.35 bij VTM  

  Advertentie
  Advertentie

  Lees Meer