Dit zie je deze week in het muziekprogramma van Stan Van Samang ‘Studio Stan’: Steffie zingt pesters van zich af

© VTM

© VTM

In ‘Studio Stan’ gaat Stan Van Samang week na week op zoek naar de meest spraakmakende of verblijdende verhalen, die iets te maken hebben met muziek. Samen met de betrokkene helpt hij hun in het maken van hun persoonlijk stukje muziek. Dit zie je deze week in ‘Studio Stan’.

Advertentie

Op dinsdag 17 september wordt het stil in de studio van Stan Van Samang wanneer de 21-jarige Steffie uit Deerlijk haar verhaal doet. Zij moest 10 jaar lang afrekenen met zware pesterijen op school en wil daar nu een streep onder trekken door een eigen versie in te zingen van het liedje Human van Christina Perri. De tekst van dat nummer leunt erg dicht aan bij het verhaal van Steffie. Producer Jeroen Swinnen, zelf gepest als kind, kan zich als geen ander inleven en gaat voor een speciale aanpak.

Op de speelplaats zat ik altijd alleen en in de klas wilde niemand naast mij zitten”, getuigt Steffie in Studio Stan. “Er werd eten in mijn gezicht gegooid en ik werd gecyberpest. Het liedje Human vertelt dat je op een bepaald moment gewoon breekt vanbinnen. Dat is ook bij mij gebeurd. De pesterijen hebben mij enorm veranderd. Ik vraag me vaak af wie ik zou geweest zijn als dit allemaal niet was gebeurd. Ik ben het nog niet 100% te boven, maar wil de pesters laten zien dat ze mij niet klein gekregen hebben. Voor mij is dit nu de eerste stap om mijn verhaal te doen.

© VTM

Ook de familie Hannes uit Olen zakt naar Studio Stan af, om hun dramatische vakantie op een mooie manier af te sluiten. De aanhoudende regen verplichtte hen namelijk om 10 dagen lang in de bar van hun hotel in Tunesië te luisteren naar de enige cd die daar opstond: The Greatest Hits van Boney M. “Die begon elke dag opnieuw”, klinkt het. “We werden er knettergek van.” Het gezin komt een eigen versie van Hooray Hooray, It’s A Holi-Holiday opnemen om zo hopelijk toch nog een positieve herinnering aan hun vakantie over te houden.

Sven uit Schoten was vroeger de frontman van een punkcoverband. Zijn hanenkam ruilde hij intussen voor een bakkersmuts. Samen met zijn dochter Jasmina en producer Jean Blaute wil Sven graag nog één keer teruggaan naar zijn wilde verleden. Dat doet hij met een stevige versie van David Bowie’s Rebel Rebel.

Aflevering 3 op dinsdag 17 september om 20.35 bij VTM

Volg voor meer

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Voer je naam hier in