More

  Dit is het voorjaar van VIER en VIJF: ‘De Mol’, ‘Temptation Island’ en sketchshow Bart De Pauw

  Advertentie

  -

  Na anderhalve maand rust is het weer alle hens aan dek in tv-land. Ook televisiezenders VIER, VIJF en ZES maakten hun voorjaarsprogrammatie en plannen voor dit jaar bekend. 

  Met een recordaantal van 36 Vlaamse programmatitels maakt SBS, het moederhuis van VIER, VIJF en ZES, gisteren hun plannen voor 2020 bekend. Komen o.a. terug zijn: ‘De Mol’, ‘Expeditie Robinson’, ‘Gert Late Night’ en ‘Temptation Island’. Een derde van de programmatie is ook gloednieuw, zo zal een sketchshow van het productiehuis van Bart De Pauw te zien zijn. Een heleboel nieuwe en bekende programma’s dit voorjaar bij VIER en VIJF. Wij stellen je de belangrijkste voor.

  Dit voorjaar bij VIER

  Help! Mijn borsten staan online (nieuw programma Evi Hanssen)

  Evi Hanssen neemt je mee naar de donkerste kant van het internet, waar je pikante selfie plots niet meer privé is, waar de lieve jongen die met je dochter aan het chatten is plots een man van 57 jaar blijkt te zijn en waar die ene gênante foto het perfecte middel blijkt te zijn om je voor een paar honderd of duizend euro af te persen. Welkom in het nieuwe wilde westen, de wondere wereld van sexting, grooming, catfishing en sextortion. Vier fenomenen, vier afleveringen, het internet zoals je het liever nìet wil leren kennen.

  Een naaktfoto versturen lijkt in eerste instantie onschuldig maar de gevolgen zijn vaak verwoestend. Is het mogelijk de naaktbeelden ooit te laten verdwijnen of zullen deze je de rest van je leven achtervolgen? Evi praat met slachtoffers en experten en beantwoordt alle vragen. Evi gaat ook de confrontatie met de daders niet uit de weg. Help! Mijn Borsten Staan Online wil het taboe rond deze thema’s doorbreken, want vooral schaamte overheerst bij de slachtoffers, terwijl het echt iedereen kan overkomen. Vanaf 27 januari om 21.30.

  Boerenjaar

  Of 2019 onthouden zal worden als een Boerenjaar valt nog af te wachten. De droogte was uitzonderlijk. De uitdagingen voor de verschillende boerenfamilies zijn groot, maar de passie waarmee ze hun job doen is nog veel groter. Dat kan ook niet anders als je weet dat elk jaar 1000 boeren moeten stoppen, omdat ze geen opvolger vinden of omdat het financieel niet meer leefbaar is. Boerenjaar volgt een 6-tal boeren doorheen de seizoenen, de hoogtepunten en de tegenslagen. En voor elk van de boeren was 2019 een scharnierjaar. Boer zijn is geen nine-to-five job, maar een toegewijde way of life.

  Gastvrij en gul nemen de gezinnen ons mee in hun intiemste familiekring, waar niet alles uitgesproken is en soms stevige woorden vallen. Waar tradities en ervaring soms botsen met onstuimige jeugdigheid en innovatie. Waar grote risico’s genomen worden. Waar de weergoden oppermachtig zijn. En waar de boeren alles over hebben voor hun land, hun dieren en hun oogst. Elke dinsdag om 21.30.

  Influencers (sketchprogramma Koeken Troef)

  Het woord influencer, aldus Van Dale, is iemand die, via sociale media, invloed uitoefent op een bepaalde doelgroep. Het is de stem van de nieuwe generatie en meteen ook de titel van het nieuwe sketchprogramma van productiehuis Koeken Troef voor VIER.

  © VIER

  Iedereen die thuis is op het wereldwijde web kent ze wel, de #foodies, #vloggers, #followme en #instaTravellers, die maar al te krampachtig proberen mensen naar hun kanalen te lokken. In Influencers wordt – op humoristische wijze – de draak gestoken met mensen die zich via sociale media trachten te profileren als trendsetters. Daarmee doen ze een – niet zo succesvolle – gooi naar hun eigen eeuwige #InstaFame op het internet. Hun dwaze pogingen om in de smaak te vallen, de strijd om een record aantal likes, de domme grenzen die ze proberen te verleggen of de heerlijke leegheid van hun bestaan zullen deze #funnysketches aan elkaar rijgen. Maar hoe dwaas en lachwekkend ook, soms verdienen ze ook ons mededogen. Want Influencers gaat ook een beetje over mensen die, zoals zovelen, een verschil willen maken in dit aardse leven en willen meetellen door een kleine afdruk te maken van hun bestaan.

  De personages worden gespeeld door een fijn ensemble van komische acteurs en leuke oudgedienden gecombineerd met nieuw opwindend talent. Hakim Chatar, Rik Verheye, Louise De Bisscop, Joke Emmers, Eva Binon, Stijn Steyaert, Tom Audenaert, Andrew Van Ostade. De regie van Influencers is in handen van Peter (Pietje) Horsten, Bart De Pauw en Kenneth Taylor.

  Het Parket

  De fascinatie voor reality-televisie bij politie en justitie blijft aanwezig dit voorjaar bij VIER. Voor de eerste keer in zijn bestaan opent Het Parket de deuren om een inkijk te geven in zijn werking: van de winkeldief die op de rooster wordt gelegd door de parketmagistraat, over de openbare aanklager die zich minutieus voorbereidt op een assisenzaak tegen een moordenaar, tot de magistrate die ter plaatse komt bij een moordzaak. Eén jaar lang volgen de cameraploegen alle activiteiten voor en achter de schermen van 80 magistraten en 200 medewerkers, verspreid over drie afdelingen in Gent, Oudenaarde en Dendermonde. Het Nieuwshuis ontwart in deze docureeks het schier eindeloze kluwen achter de schermen van het openbaar ministerie: jeugd- en familiezaken, dagdagelijkse straatcriminaliteit, moordzaken, economische en financiële fraude, slachtofferonthaal, …

  De Mol en Café De Mol

  Voor het nieuwe seizoen van De Mol trekt Gilles De Coster dit voorjaar naar de bakermat van de democratie, Griekenland. Tien onbekende Vlamingen ontmoeten elkaar voor het eerst op de mysterieuze heuveltoppen rond Meteora. Hun doel ongewijzigd, hun eindbestemming onduidelijk, hun krachten gebundeld. Maar in hun midden huist een bijzonder intelligente saboteur. De mol.

  Het is voor de kandidaten van het grootste belang die zo snel mogelijk te ontmaskeren. Of is het spel al veel eerder begonnen dan ze dachten? Een broeierige reis langs eeuwenoude parels, indrukwekkende culturen en de onheilspellende toorn der Goden. Een startdatum is nog niet bekend.

  Expeditie Robinson

  Dit seizoen strijden 16 onbekende avontuurlijke Belgen en Nederlanders in een nieuw seizoen Expeditie Robinson voor de titel van ‘Beste Robinson 2020’. Wie is het taaiste volk? Vlamingen of Nederlanders? In de ultieme overlevingsstrijd gaan ze de strijd aan met de honger, de natuur, de verveling én vooral: met elkaar. Hoe overleven ze de anderen? De presentatie ligt in handen van Bartel Van Riet en Geraldine Kemper. Koen, Natassia, Thomas, Ruth, Kevin, Liesbet, Niels en Farah vormen samen het Vlaamse kamp. De strijd der lage eilanden gaat van start op donderdag 23 januari om 20.35.

  © VIER

  Topdokters

  Vanaf maandag 27 januari laten acht dokters uit verschillende disciplines opnieuw in hun hoofd en hart kijken in een gloednieuw, zevende seizoen van de succesvolle humaninterestreeks. Allemaal hebben ze een eigen missie waarvoor ze dagelijks hun eigen grenzen verleggen, ook letterlijk. Want dit keer volgt de reeks de dokters zowel tijdens hun werk in België als ver weg over de landsgrenzen heen: van zware schisisoperaties in Iran en chirurgie in het door ebola geteisterde Oost-Congo tot gevaarlijke militaire missies in conflictgebieden. De dokters maken elke dag opnieuw het verschil, in binnen- en buitenland.

  Dit seizoen volgt Topdokters prof. Nasser Nadjmi (MKA-chirurg), dr. Marijke De Raes (militair spoedarts), dr. Reginald Moreels (humanitair chirurg), prof. Guy-Bernard Cadière (digestief chirurg), dr. Inge Van Herreweghe (neonatoloog), prof. Willem Ombelet (fertiliteitsarts), prof. Maurice Mommaerts (MKA-chirurg) en dr. Bart Vanderheyden (militair chirurg). Topdokters is er elke maandag om 20.35.

  The Sky Is The Limit

  De onvolprezen docureality van Peter Boeckx over de rijken der Belgische aarde. Boeckx volgt de voetsporen van the rich and infamous, steenrijke Belgen die het graag breed laten hangen. Maar wat drijft hen nog? Waar dromen zij van? Waar worden zij nog gelukkig van? En maakt geld echt gelukkig? Peter Boeckx keert terug en dit keer met een volledig nieuwe cast. Een exclusieve blik op de levens van succesvolle landgenoten. From zero to hero. Stuk voor stuk harde werkers die het op eigen houtje gemaakt hebben. Vanaf 29 januari, elke woensdag om 20.35 op VIER.

  Dit voorjaar bij VIJF

  Temptation Island brengt dit voorjaar de verleiding opnieuw naar VIJF, met een flinke portie drama én enkele verrassende plot twists. Vier koppels gaan de ultieme relatietest aan, maar hoeveel van hen komen ongeschonden uit het avontuur?

   

  Naast het meest besproken programma van de afgelopen jaren, was er in 2019 één man die het vaakst over de tongen ging: Martien Meiland en ook hij is dit voorjaar terug te zien bij VIJF in Chateau Meiland.

  Advertentie
  Advertentie

  Lees Meer