Dit is de nieuwe generiek van ‘Thuis’: vanaf 2 september op Eén

© VRT

Zonet liet Eén de gloednieuwe generiek en introsong van Thuis los op Vlaanderen. Ook kreeg de populairste dagelijkse fictiereeks van Vlaanderen na vijf jaar een nieuw logo. Dit alles luidt het feestelijke jubileumseizoen van Thuis in: op maandag 2 september start de reeks met het 25ste seizoen.

Advertentie

MNM liet zonet in primeur ook al het nieuwe intronummer horen in hun ochtendshow. De nieuwe generiek, het logo en de song zijn nu ook al online te bewonderen via de website van Eén, en vanaf 2 september voor het eerst op televisie als start van het langverwachte nieuwe seizoen van Thuis.

‘Ik ben Thuis’: “Een heel leuke oorwurm”

De nieuwe introsong ‘Ik ben Thuis’ is de negende generiek van de populaire reeks. Het nummer werd geschreven door Miguel Wiels en Niels Destadsbader. Niels: “Miguel en ik hebben geen moment getwijfeld toen we de vraag van Thuiskregen. Het is en blijft een brok tv-geschiedenis. Populair bij jong en oud. En als je daar dan de begingeneriek voor mag schrijven, dan is dat een mooi compliment.” Miguel vult aan: “We waren onmiddellijk enthousiast om de nieuwe generiek te schrijven. Heel fijn om een nummer te mogen maken dat elke dag in meer dan een miljoen huiskamers wordt gebracht! We vonden bijna meteen inspiratie voor de tekst en muziek.”

Het nummer werd ingezongen door Raf Van Brussel: Miguel en Niels schreven een fijn lied voor de 25ste jaargang van Thuis en ik was meer dan vereerd om mijn stem te mogen lenen aan de titelsong van dit jubileumseizoen. De song zat al vanaf de demoversie in mijn hoofd en ik kreeg het er niet meer uit. Hopelijk vinden de meer dan 1,2 miljoen Thuis-kijkers het een even leuke oorwurm als ik!”

Thuis: vanaf maandag 2 september elke weekdag om 20.10 uur op Eén.

Volg voor meer

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Voer je naam hier in