More

  Deze tien finalisten strijden om de titel van ‘Homo Universalis’ in ‘Iedereen Beroemd’

  Advertentie

  Het populairste televisiespel van het moment, ‘Homo universalis’ in Iedereen beroemd, nadert stilaan zijn einde. Sinds de start van het tweede seizoen van de rubriek, op maandag 11 februari, werd er geknokt door de 100 kandidaten. Elke dag kregen ze een nieuwe opdracht, gaande van een stoelenrace, om ter snelst potloden slijpen, een theoretisch rijexamen invullen, vuur maken, een tekening van een fiets maken, tot een politiehond verschalken.

  Er blijven na vrijdag nog maar 10 kandidaten over, maar starten deed ‘Homo universalis’ met 100 kandidaten: 50 mannen en 50 vrouwen. De jongste deelnemer (Selattin) was 18 jaar; de oudste (Brigitta) 83. De best vertegenwoordigde provincie dit seizoen was Antwerpen met 32 kandidaten, gevolgd door Oost-Vlaanderen (25). West-Vlaanderen en Vlaams-Brabant vaardigden beide 17 kandidaten af, Limburg moest het doen met 10 kanshebbers en het Brussels hoofdstedelijk gewest had maar 1 vertegenwoordiger. Elke dag viel er iemand af, tot ze nu nog met 10 zijn. Zij strijden verder, tot er maar 1 man of vrouw overblijft: de Homo universalis. Die kan genieten van een jaar lang gratis vakanties, aangeboden door Neckermann. Daarnaast krijgt hij of zij natuurlijk de eer om de exclusieve titel van Homo universalis te dragen. Maar wie zijn die tien kanshebbers…?

  Dit zijn de tien kanshebbers

  Annelies Sprangers uit Turnhout is 36 jaar oud en verpleegkundige. Als wielrenster is ze heel sportief, maar haar zwakke plekken zijn puzzel- en rekenproeven, waar ze steevast bij de laatsten eindigt. Zo werd de rekensomproef haar bijna fataal. Hopelijk voor Annelies liggen er dus geen puzzelopdrachten meer in het verschiet.

  © VRT

  De 27-jarige Charlotte Gousseau uit Ternat is leerkracht lager onderwijs. Ze is klein maar dapper en staat haar mannetje in alle creativiteits- en dansproeven. Plastieken beestjes zijn niet haar sterkte, want onder andere bij het muizen gooien en vlinders vangen kwam ze in de problemen.

  © VRT

  Eli Henrotay is een 37-jarige militair uit Helchteren. Hij is heel sportief en behulpzaam, al is de vraag of dat niet in zijn nadeel kan gaan spelen. Hij had veel moeite met de rekenproef, maar Eli raakte verder vrij probleemloos bij de laatste tien.

  © VRT

  Advertentie
  Advertentie

  Lees Meer