Deze kandidaten strijden voor plekje in Battles The Voice van Vlaanderen

© VTM

© VTM

De Knockouts van The Voice van Vlaanderen werden vorige week afgetrapt voor het oog van 922.980 kijkers en maakten het de coaches meteen behoorlijk moeilijk. “Kiezen is hier verliezen, verliezen, verliezen”, dat is volgens Bart Peeters ook het geval in de tweede aflevering op vrijdag 5 april. Die belooft voor polsslagversnellende momenten te zorgen bij de kandidaten én kijkers. Vergezelt Tasha haar vriend Christophe, die vorige week al goed nieuws kreeg van Alex Callier, in de Battles? Stoten vader Manuel en dochter Luna samen door? En kunnen Dina en Elise de tweede Knockouts overleven in hun steal-stoelen?

Team Alex bijt de spits af vrijdag. Manuel (48, Zelzate) schreef zich in de eerste plaats in om zijn dochter te verrassen, maar nu hij in de Knockouts zit, komt zijn competitiedrang toch naar boven. Hij brengt Paint It, Black van The Rolling Stones in zijn moedertaal, het Spaans. Ook Zeyneb (25, Brussel) gaat voor een gedurfde nummerkeuze: Sexual Healing van Marvin Gaye, een nummer dat zo’n 15 jaar ouder is dan zijzelf. Met haar energieke, zwoele interpretatie jaagt ze de temperatuur in de studio de hoogte in. Margarita (20, Wetteren) transformeert op het podium van een verlegen meisje naar een vrouw met attitude. “Ik vind het fijn om daar iemand anders te kunnen zijn”, zegt ze. Voor haar Knockout kiest ze voor het swingende Beggin’ van Madcon.

 
Dochter Luna (17, Sint Michiels) is meteen daarna aan zet voor team Natalia. Zij strijdt tegen Daria (18, Begijnendijk) en Moira (19, Lembeke). “Drie jonge dames die aan elkaar gewaagd zijn”, volgens Natalia.  Ze brengen bovendien alle drie een ballad. Luna kiest Jar of hearts van Christina Perri. Moira, die enkele dagen voor de Knockouts nog in het ziekenhuis lag met keelproblemen, haalt alles uit de kast met Bruises van Lewis Capaldi. Daria brengt Goodbye My Lover van James Blunt, een nummer dat ze zingt voor haar pas overleden hond. Wie kan zijn coach het meest ontroeren?

 
Koen levert de volgende Knockout. Daarvoor vaardigt hij als eerste Andy (25, Kasteelbrakel) af, die al wat ervaring heeft in The Voice Belgique. Hij stootte daar door tot de eerste liveshow. “Ik voel dat er daardoor hogere verwachtingen zijn”, zegt hij. Ook de lat ligt torenhoog, met het nummer Hometown Glory van Adele. “Stevige concurrentie”, beseft Brad (21, Keerbergen), die zelf een onervaren zanger is. Hij belooft zich desondanks volledig te smijten met Say You Won’t Let Go van James Arthur. Charlotte (23, Beerse) moet haar mannetje staan tussen deze twee straffe boys. De spring-in-‘t-veld zal vooral haar inner stresskip onder controle moeten houden tijdens haar optreden op Where I Sleep van Emeli Sandé.

 
“Allemaal stealwaardig”, dat zegt Bart over Iosune (26, Berchem), Bram (22, Zele) en Wilma (16, Schriek), die de volgende Knockout uitvechten.Iosune gaat voor een ingetogen versie van het soulnummer Valerie van Amy Winehouse. Brams keuze valt op Dirty Rain van Ryan Adams, die het dit keer zonder gitaar zal doen op het podium. Zij worden uitgedaagd door de jongste van het team. Wilma brengt een nummer dat volgens Bart perfect past bij haar bijzonder lage en warme stem, Hallelujah van Jeff Buckley.

 
Drie mannen met een totaal verschillende stem, dat is het tweede Knockout-trio van team Natalia. Na het soulnummer in de Blind Audition wil Peter (37, Walem) laten zien dat hij ook andere genres aankan. Rock bijvoorbeeld, met het stevige Little Monster van Royal Blood. Ruwe bolster Stefaan (45, Moen) draagt zijn Knockout-nummer op aan zijn vrouw, die hem altijd steunt. Next To Me van Imagine Dragons geeft zijn gevoelens voor haar perfect weer. Benjamin (31, Merksem) zingt Domino. Niet van Clouseau, stelt een teleurgestelde Koen vast, wel van Jessie JKan hij Natalia overtuigen met zijn ingetogen versie?

 
Tasha (23, Brasschaat) hoopt haar vriend Christophe achterna te gaan, die vorige week al een Battle-ticket van coach Alex kreeg. Maar dan zal ze I Wanna Be Yours van Arctic Monkeys eerst tot een goed einde moeten brengen. “Een wonder is geschied: voor het eerst wordt er een Whitney Houston-nummer gezongen in team Alex”, zegt de coach over de nummerkeuze van Rachel (22, Haccourt). Met How Will I Know probeert de gospelzangeres naar de keel te grijpen. Charlotte (22, Ertvelde) steekt Bad van Michael Jackson in een verrassend jasje. “Ik krijg al stress als ik denk aan het keuzemoment”, zegt Alex.

 
Ann (26, Bilzen), Wannes (16, Bocholt) en Celina (28, Vilvoorde) sluiten de tweede Knockout-aflevering af. Wannes kiest een nummer van zijn favoriete artiest, Beyonce met Drunk In Love. Hij kan niet alleen de hoge noten, maar ook de dansmoves van Queen B perfect imiteren. Celina zorgt voor een gevoelige noot met Vole van Céline Dion, een nummer dat ze op de begrafenis van haar grootvader bracht. Ook Ann gaat voor een nummer van een klassezangeres, Kelly Clarkson met Piece By Piece. Wie stoot rechtstreeks door naar de Battles?

Volg voor meer