More

  Deze films, series en documentaires verschijnen in mei 2021 op Netflix

  © Netflix

  Deze films, series en documentaires verschijnen in mei 2021 op Netflix

  -

  Er verschijnen deze maand opnieuw een heleboel nieuwe films, series en documentaires op Netflix. Wij sommen op wat je deze maand zeker kan verwachten.

  4 mei / Selena: The Series

  Selena Quintanilla was de koningin van de Tejano. De Amerikaanse maakte een mix van pop, polka, rock, R&B en lating. Selena: The Series verkent haar carrière: van het het zingen van kleine optredens tot het een van de meest succesvolle vrouwelijke Latin-artiesten aller tijden worden.

  5 mei / The Sons of Sam: A Descent into Darkness

  David Berkowitz, ook bekend als Son of Sam, is een van Amerika’s meest beruchte seriemoordenaars. Terwijl de arrestatie en veroordeling van Berkowitz voor veel New Yorkers een einde maakte aan de nachtmerrie, begon het echte mysterie nog maar pas voor journalist Maury Terry. Hij was er steevast van overtuigd dat Berkowitz niet alleen handelde. Documentairemaker Joshua Zeman ging op onderzoek. Had Terry het bij het rechte eind?

  7 mei / Monster

  Dramafilm Monster vertelt het verhaal van Steve Harmon (Kelvin Harrison, Jr.), een zeventienjarige student wiens wereld om hem heen instort als hij wordt beschuldigd van moord. De film volgt zijn dramatische reis als een slimme, sympathieke filmstudent uit Harlem, die door een complexe juridische strijd, de rest van zijn leven, achter de tralies zou kunnen doorbrengen.

  7 mei / Girl from Nowhere S2

  De Thaise serie Girl from Nowhere draait rond Nanno, een meisje dat steeds naar een andere school overgaat en daar de leugens en misstappen van leerlingen en leraren blootlegt. Het tweede seizoen verschijnt begin mei op Netflix.

  7 mei / Jupiter’s Legacy

  Met Jupiter’s Legacy gaat Netflix de strijd aan met Disney+ en de Marvel Cinematic Universe. Ondanks de stroeve productie van het eerste seizoen gelooft Netflix in de reeks, want nog voor de release van het eerste seizoen werd een tweede seizoen besteld.

  Na bijna een eeuw de mensheid veilig te hebben gehouden, moet de eerste generatie superhelden aan hun opvolging denken. De spanningen lopen op naarmate de jonge superhelden – hongerig om hun kunnen te bewijzen – worstelen om te voldoen aan de legendarische reputatie van hun ouders.  De reeks is gebaseerd op de graphic novels van Mark Millar en Frank Quitely.

  11 mei / Money, Explained

  Documentaire Money Explained zet het taboe rond geld in de openbaarheid. De manieren waarop uw creditcard u misschien voor de gek houdt; hoe studieleningen een crisis werden; waarom de meesten van ons niet genoeg kunnen sparen voor hun pensioen; en hoe we worden misleid tot gokken en oplichting? De serie geeft een overzicht van de zwakke punten die we allemaal delen als het om geld gaat, de slinkse manieren waarop ze worden uitgebuit en de beste strategieën die er zijn om er zich doorheen te navigeren.

  12 mei / Dance of the Forty One

  Het op waargebeurde gebaseerde Dance of the Forty One sleurt ons mee naar de 19e eeuw, waar Ignacio de la Torre met de dochter van de president van Mexico, Porfirio Díaz huwt. Ignacio leidt een dubbelleven: hij werkt zichzelf op in de traditionele wereld van de politiek, terwijl hij lid is van een clandestiene samenleving. Het delicate evenwicht blijft bestaan ​​totdat hij Evaristo ontmoet, het 42ste lid van de vereniging. Er komen geheimen aan het licht en het mondt allemaal uit in een politie-inval op een van zijn feesten, ook wel bekend als de dans van de 41.

  12 mei / The Upshaws

  Komediereeks The Upshaws vertelt het verhaal van de Upshaws, een zwart arbeidersgezin in Indianapolis. Benny Upshaw is een monteur die zijn best doet om voor zijn gezin te zorgen. Te midden van de dagelijkse sleur streven ze naar een beter leven en familiaal geluk.

  12 mei / Oxygen

  Ken je Buried nog? Dat is de thriller waar een man leven begraven werd. Regisseur Alexandre Aja brengt met Oxygen een soortgelijk verhaal. Wanneer een jonge vrouw met geheugenverlies wakker wordt in een cyrogene capsuele moet ze een uitweg zoeken voor haar zuurstof opgeraakt.

  14 mei / HALSTON

  De Amerikaanse modeontwerper Roy Halston moet tijdens een vijandige overname vechten voor zijn kostbaarste bezit: de eigennaam ‘Halston’ zelf. Vanaf 14 mei te zien op Netflix.

  14 mei / Love, Death & Robots S2

  Het tweede seizoen van Love, Death & Robots komt er ook aan. Het tweede seizoen van de anthologieserie zal acht afleveringen tellen. De voor een Oscar genomineerde regisseur Jennifer Yuh Nelson vervoegde het team als supervising director.

  14 mei / The Woman in the Window

  In film The Woman in the Window belooft Netflix spanning en mysterie. Psychologe Anna Fox (Amy Adams) zit door haar agorafobie opgesloten in haar huis. Wanneer ze het gezin aan de overkant van de straat observeert, is ze getuige van een brute misdaad. Al twijfelen anderen of ze haar wel kunnen geloven.

  14 mei / Ferry

  Het is eindelijk zover. De langverwachte Undercover-film Ferry verschijnt op 14 mei op Netflix. Het verhaal speelt zich af in 2006, waar het voor Ferry Bouman allemaal begon. Ook Danielle (Elise Schaap) zal in de film te zien zijn.

  19 mei / Who Killed Sara? S2

  Het tweede seizoen van de Mexicaanse serie Who Killed Sara? zal misschien nog spannender worden dan het eerste. Nu we nog steeds geen definitief antwoord hebben op de vraag, wie verantwoordelijk is voor de dood van Sara, duikt het verhaal verder in de diepste geheimen van de familie Lazcano. De release van het tweede seizoen volgt erg snel. Het eerste seizoen staat nog maar sinds maart 2021 op Netflix.

  20 mei / Special S2

  De komediereeks Special keert op 20 mei terug voor een tweede seizoen. De reeks draait rond een homoseksuele man met een lichte hersenverlamming. Hij besluit eindelijk zijn leven om te gooien en streeft naar volwassenheid. Het tweede seizoen is vanaf 20 mei te bekijken.

  21 mei /Army of the Dead

  De actiethriller Army of the Dead van Zack Snyder belooft de voorjaarkaskraker van Netflix te worden. Tijdens een zombie uitbraak trekt een groep huurlingen naar Las Vegas om de grootste overval ooit te plegen, al dreigt er heel wat verkeerd te lopen.

  23 mei / Master of None S3

  Het award winnende Master of None is liefdesverhaal dat op een intieme manier de ups en downs van het huwelijk, de strijd met vruchtbaarheid en persoonlijke groei, illustreert. Op 23 mei keert de reeks terug voor een derde seizoen.

  26 mei / Ghost Lab

  In de Thaise horrorfilm Ghost Lab jagen twee doktors op geesten. In hun zoektocht stellen ze hun vriendschap en hun geliefden op de proef.

  27 mei / Ragnarok

  Het tweede seizoen van de Noorse serie Ragnarok verschijnt op 27 mei op Netflix. In het fictieve dorpje Edda vechten ze tegen smeltende ijskappen, warme winters en stortbuien. Sommigen vrezen dat ze op weg zijn naar een nieuwe Ragnarok, tenzij ze op tijd ingrijpen.

  28 mei / The Kominsky Method S3

  The Kominksy Method keert eind mei terug met het derde en tevens laatste seizoen. In de reeks volgen we Sandy Kominsky, een gewezen acteur die nu acteerles geeft. In het derde seizoen zal Alan Arkin (Norman in de reeks) niet te zien zijn. Kathleen Turner, die Sandy’s ex-vrouw speelt, zal in het derde seizoen een hoofdrol vervullen.

  28 mei / Lucifer S5B

  Seizoen 5B van Lucifer verschijnt op 28 mei op Netflix. Sinds vorige zomer was het voor fans wachten op nieuwe afleveringen van de reeks, maar nu is het eindelijk bijna zover. Na de spannende midseizoensfinale maakt de trailer ons alvast nog meer benieuwd naar het vervolg.

  Advertentie
  Advertentie

  Lees Meer

  Advertentie