Deze boeren doen mee aan ‘Boer zoekt Vrouw – De Wereld Rond’

© VTM

Vanaf maandag 16 september keert ‘Boer zkt Vrouw – De Wereld Rond’ terug. Dina Tersago en An Lemmens helpen vijf Vlaamse boeren in het buitenland aan een lief. Eerder dit jaar werden de boeren reeds voorgesteld, maar wij frissen even je geheugen op.

MARIANNE
40 jaar
Husky gids in Finland

© VTM

Marianne (40) is gek op honden en houdt van koude en sneeuw. Sinds 2007 combineert ze die twee passies in een leven als husky gids in Muonio, een klein dorpje in Noord-Finland. Omdat er daar meer rendieren zijn dan toffe mannen, hoopt ze dat het programma haar zoektocht naar een Vlaamse man vergemakkelijkt.

Marianne heeft haar droomjob gevonden op een husky farm. Haar roedel omvat 56 honden – die ze stuk voor stuk per naam kent – , die ze verzorgt, traint en waarmee ze trektochten maakt. Marianne is een super sportieve avonturierster die houdt van de ongerepte natuur en het buitenleven. “De natuur en de zuiverste lucht ter wereld, dat is wat me hier houdt. Ik word er nog steeds stil van. Maar ik mis het dat ik deze mooie momenten niet kan delen met een man. Het is gewoon gezelliger met z’n twee. Mijn droomman is iemand die sterk is, zowel fysiek als qua karakter. Een viking met een peperkoeken hartje.”

VICTOR
25 jaar
Akkerbouwer in Bulgarije

© VTM

Victor is een ambitieuze ondernemer puur sang. Hij werd geboren in Oostende en toen hij vier was verhuisde hij met zijn familie naar Bulgarije. Hij was amper 20 wanneer hij zich daar ontfermde over een noodlijdende boerderij in Tsar Petrovo, op 4 uur rijden van de hoofdstad Sofia. Onder Victors goede invloed verdriedubbelde de boerderij na amper 5 jaar en ondertussen staat de jongeman aan het hoofd van een van de grootste landbouwbedrijven in Europa, met 55 mensen die voor hem werken. “It pays off to work hard. Het eerste wat ik heb gedaan twee weken voor ik naar hier kwam, is opgezocht hoe tarwe eruit ziet en wat je ermee kan doen. Youtube en Wikipedia: ongelooflijk is dat!” Op de mega-boerderij worden de 4000 hectaren land intensief ingezet voor het verbouwen van tarwe, zonnebloemen, maïs, koolzaad, kruiden,… maar ook lopen er 200 schapen rond, varkens, geitjes, schapen,…

Naast het werk houdt Victor van sporten, reizen en dollen met zijn 16 honden. Op liefdesvlak kijkt hij uit naar een zelfstandig Vlaams meisje dat haar mannetje staat, en ook al wel wat van de wereld heeft gezien. “Om eerlijk te zijn: ik hou van alles. Ik luister naar alle soorten muziek, ik eet alles, ik reis overal heen. Het zou geweldig zijn moest ik een meisje vinden die ook overal plezier in vindt.”

STEPHAN
33 jaar
Horseman in Canada

© VTM

Paarden… als kleine jongen was Stephan (33) er al door gepassioneerd. Hij groeide op in het landelijke Ardooie en studeerde mechanica in België, maar vier jaar geleden koos hij voor het leven in de uitgestrekte vlaktes van Alberta, ongeveer even groot als België, Nederland, Zwitserland en Frankrijk samen. Daar heeft hij zijn hart verloren. Aan de ongerepte natuur én de paarden die hij als horseman temt op een ranch. Stephan, eveneens een zadelmaker, houdt van de rust op de prairie maar duikt ook al eens graag in het bruisende stadsleven van de vlakbij gelegen stad Edmonton. “Ik zoek iemand die spontaan is, een avontuurlijk meisje met een open persoonlijkheid. Iemand die eerlijk en rechtdoorzee is. Happiness is only real when it’s shared, zeggen ze. So let’s share. Ik ben gelukkig hier, nu is het tijd om iemand anders gelukkig te maken.”

ETIENNE
55 jaar
Suikerrietboer in Kaapverdië

© VTM

Na 30 jaar in de horeca begon Etienne (55), afkomstig uit Bambrugge en vader van twee kinderen, aan zijn buitenlandse boerenavontuur. En dan nog in het prachtige Kaapverdië, een eilandengroep voor de westkust van Afrika op slechts 6 uurtjes vliegen van België. In Santa Antao stampte hij een suikerrietplantage van 3 hectare uit de grond, waar hij ook een indrukwekkende moestuin heeft. En hij is ook volop bezig met de bouw van een prachtig gelegen hotel dat nog dit jaar moet opengaan.

Etienne is een gevoelsmens en vindt respect heel erg belangrijk in een relatie. “Liefde is het mooiste dat er is. Liefde krijgen en geven. Het vraagt wat zoekwerk, maar ik hoop dat we de ware vinden. Ik zoek een vrouw die van de natuur en het simpele leven houdt, die in om het even welke omgeving zichzelf kan blijven.”

GERARD
43 jaar
Akkerbouwer in Duitsland

© VTM

De 43-jarige Gerard kreeg het boerenleven mee met de paplepel. Hij groeide samen met zijn drie broers op op de boerderij van zijn ouders in Bree. Om zelf zijn geluk als boer te beproeven, vertrok hij in 2001 naar Duitsland. In Möckern, op een uurtje rijden van Berlijn, werkt hij ondertussen al 15 jaar als de rechterhand van de eigenaar van een gigantisch landbouwbedrijf dat zowel aan akkerbouw doet, als 5000 koeien houdt. “Ideaal: ik heb niet de lasten van een eigen bedrijf, enkel het plezier ervan”. Hij woont alleen in een huis in de buurt van de boerderij. “Wat ik nu het meest mis, is écht thuis komen. Bij een lieve, leuke vrouw. En samen kunnen lachen, dat is het fijnste dat je kan hebben in het leven. Al moet ze niet dé plezantste thuis zijn, ik maak al genoeg grapjes voor twee”, zegt de goedlachse akkerboer. Gerard heeft een 10-jarig dochtertje uit een vorige relatie, die om de twee weken enkele dagen bij hem is. Hij zoekt een onafhankelijke, warme vrouw, die weet wat ze wil en hoopt die te leren kennen dankzij Boer zkt Vrouw – De Wereld Rond.

Volg voor meer

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Voer je naam hier in