Debuutfilm ‘CLEO’ van Eva Cools in wereldpremière op 46ste Film Fest Gent

© CLEO

Eva Cools’ speelfilmdebuut ‘CLEO’ gaat op het 46ste Film Fest Gent in wereldpremière. De film wordt op 17 oktober officieel voorgesteld aan het publiek als slotfilm van de Explore Zone competitie. Bovendien wordt die avond ook de Visser-Neerlandiaprijs voor beste scenario uitgereikt. Dat is de prijs die Cools in 2016 won voor het scenario van ‘CLEO’. 

De Gentse regisseur Eva Cools is zeer vereerd dat ‘CLEO’ op Film Fest Gent in wereldpremière gaat: “‘CLEO’ behandelt een gevoelig en actueel thema, hiermee hoop ik de kijker te kunnen confronteren. Ik ben dan ook heel dankbaar dat Film Fest Gent mij de kans geeft om ‘CLEO’ in primeur aan het publiek te tonen in mijn thuisstad.”

In Cools’ speelfilmdebuut overleeft Cleo (17) een verkeersongeval waarin haar ouders om het leven komen. Haar liefhebbende oma probeert Cleo en haar broertje een warm nest te bieden, maar moet het ontgelden met een rebelse tiener, die troost zoekt in de armen van de twaalf jaar oudere, mysterieuze Leos.

Anna Franziska Jäger (‘My Queen Karo’, ‘Booster’) vertolkt de hoofdrol. De cast bestaat verder uit Roy Aernouts (‘De Behandeling’), Yolande Moreau (‘Le tout nouveau testament, Séraphine’), Lucie Debay (‘King of the Belgians’), Natali Broods (‘Façades, Over Water’), Martha Canga Antonio (‘Black’) en Ishaq El Akel. Brecht Goyvaerts verzorgde de cinematografie, Alain Dessauvage de montage, en muzikant Mauro Pawlowski schreef de originele soundtrack van de film.

‘CLEO’ is een productie van Lunanime, in coproductie met Wrong Men en BeTV. De film kwam tot stand met steun van het VAF, Flanders Image, Creative Europe – Media programme of the European Union, Telenet Stap, Screen Brussels, Belgian Tax Shelter for Film Financing.

Lumière brengt ‘CLEO’ op 27 november 2019 in de Belgische zalen.

Volg voor meer