More

  De Nomaden van Vranckx: vier nieuwe reportages in juni op Canvas

  Advertentie

  In juni presenteert Rudi Vranckx op zaterdag vier nieuwe documentaires van zijn jonge reportersteam De Nomaden. Gewoontegetrouw zijn ze opnieuw uitgezwermd over de hele wereld, van het Zuid-Afrikaanse Malawi over Iran en Congo tot Groot-Brittannië. Telkens om 20.10 u. op Canvas.

  Op zaterdag 1 juni volgt Bart Dereymaeker in Weg van Malawi de voetsporen van zijn vader Lieven. Die had daar een project om jongeren naar school te helpen gaan. Maar na zijn laatste reis stierf hij aan de gevolgen van malaria. Had het project zin? Wat loopt er mis met het onderwijs in Malawi? Barts goede vrienden en tv-makers Thomas Schoenaerts en Bregt Jansegers reizen mee.

  © VRT

  © VRT

  In Perzische picknicks op zaterdag 8 juni vieren verschillende Nomadenteams Newroz (Perzisch Nieuwjaar) op diverse plaatsen in Iran. Hoe zien de Iraniërs de toekomst? Er zijn de sancties van de Verenigde Staten, oorlogsdreiging en repressie van binnenuit. De reporters praten met mensen uit alle lagen van de bevolking over hun angsten en hun dromen.

  Op zaterdag 15 juni bezoekt Carl Theunis in Gasthuis gevangenis een aantal kraamklinieken in Kinshasa waar honderden vrouwen opgesloten zitten omdat ze hun ziekenhuisrekening niet kunnen betalen. Carl gaat op stap met een activiste die de vrouwen probeert vrij te kopen.

  Op 22 juni ten slotte reist Laura Zuallaert naar Groot-Brittannië om te kijken hoe het met Fish gaat. Een jonge transmigrant die ze leerde kennen in Gent. Hoe vergaat het hem in Engeland?

  Van Malawi tot Perzië – vanaf zaterdag 1 juni op Canvas

  Advertentie
  Advertentie

  Lees Meer