‘De Mol’ finale: dit is dé saboteur en de winnaar van ‘De Mol’ 2019

© VIER

© VIER

‘De Mol’ was vanavond toe aan zijn ultieme ontknoping. Vlaanderen en tien onbekende Vlamingen gingen negen weken lang op zoek naar de saboteur. Vanavond werd onthuld wie de groep week na week poogde te “mollen”. 

Spoiler-alert: lees niet verder als je de aflevering nog moet bekijken.

Gilles stuurt de twee kandidaten en de saboteur op ontspanningstocht. Bas en Elisabet trekken naar een karaoke, terwijl Axel even mag ontspannen met een massage. Dat denken ze toch. Zoals wel vaker, is niets wat het lijkt in ‘De Mol’. Bas en Elisabet krijgen de opdracht om karaoke te zingen, maar moeten voor een deel afgelost worden door Axel vanop de massagetafel. Bij de eerste poging – overigens op een goed gebrachte versie van Britney’s ‘Baby One More Time’ – slagen ze meteen en verdienen ze 500 euro. Bij de overige twee pogingen, die trouwens opvallend gesaboteerd worden door Bas verdienen ze niets. Axel weet wel bijkomend geld te verdienen, doordat hij één uur lang zijn hoofd niet van de massagebank hief.

 

Drones, geldkoffers en explosieven

De kandidaten moeten in ware ‘Ocean’s- stijl’ drie geldkoffers uit oud hotel beveiligd door drones zien te krijgen. De geldkoffers worden zijn omringd door bommen die het geld kunnen vernietigen. In de eerste kamer moet Bas – zonder de vloer zien te raken – de koker naar Elisabet slingeren, dat lukt ook moeiteloos. Bij de tweede opdracht hebben ze vijf seconden tijd om de koker uit de kamer te krijgen. Dat lukt niet, ze verliezen 1000 euro. In de laatste opdracht moeten Axel en Elisabet een parcours van touwen door. Axel doet de laatste geldkoffer exploderen door met zijn das een touw aan te raken. Ze verdienen met de laatste opdracht 500 euro, de groepspot komt op een totaal bedrag van 34.050 euro.

Ontknoping: dit de ‘De Mol’ 2019

Dit seizoen begon zonder saboteur. Pas na de eerste aflevering werd een mol gekozen. Een mol die trouwens flink z’n best deed: 50.000 euro ging verloren. In een spannende ontknoping beslisten dertig vragen over winnaar en verliezer. De 39-jarige piloot Axel werd de gelukkige winnaar van de groepspot, waarna Elisabet zich onthulde als de mol 2019. Een mol die door kijkend Vlaanderen al even als verdacht werd beschouwd. Einde van een prachtig seizoen. Volgende week kan je kijken hoe Elisabet de boel gesaboteerd heeft. We kijken al uit naar de start van het volgende seizoen.

 

VIDEO: voorsmaakje van hoe ging de mol te werk?

 
Wie zich wilt inschrijven voor ‘De Mol’ 2020 kan dat tot 2 juni via vier.be

Volg voor meer