‘De Mol’ aflevering 4: twee afvallers en een falende mol

© VIER

Geen afvaller vorige week in ‘De Mol’. De 28-jarige advocate Eva kreeg wel een rood scherm, maar doordat presentator Gilles De Coster éénmaal beloofde te liegen, was zij niet de echte afvaller. Lees hieronder het vervolg van wat in de vierde aflevering van ‘De Mol’ gebeurde.

Advertentie

Spoiler alert: indien je de aflevering nog gaat bekijken, lees dan niet verder.

In de vorige aflevering vertelde Gilles ons dat de kandidaat die de eliminatieproef het snelste invulde een voordeel verkreeg, dat bleek Eva te zijn. De vierde aflevering opent met een nieuwe boodschap van Gilles. De groep krijgt de opdracht om een verfbom te ontmantelen, enkel wanneer de groep een juiste code vindt, kunnen ze de ware afvaller redden en geld verdienen.

Eva kan op afstand contact opnemen met de groep. Zij moet het konijn dat ze in de vorige aflevering zagen herkennen en aanduiden. Aan de hals van het juiste konijn hangt het nummer, dat een deel van de in te vullen code uitmaakt. Het andere deel kan de groep ontdekken door het meest gegeven antwoord op de vraag “Is de mol een man of vrouw?” aan te duiden.

 

Wat de groep niet weet, is dat Eva per fout antwoord een pasvraag kan verdienen. Doordat de groep haar niet wou terughalen (enkel Kaat en Bas wouden haar terughalen), besluit ze om voor pasvragen te gaan en hierdoor ook te liegen over het juiste konijn. Bruno vermoedt dat Gilles loog over het afvallen van Eva, hij probeert de groep dan hiervan ook te overtuigen. Dat mislukt. Pas als de Eva aan de lijn hangt ontstaat de eerste twijfel in de groep.

Eva liegt over de codes, waardoor beide combinaties fout waren. Hierdoor gaat 1000 euro uit de groepspot en moet de echte afvaller de groep verlaten. In een volgende eliminatie blijkt dit Ingrid te zijn. Zij verlaat dan ook het spel.

Opdracht 2: vissen en dansen

Dag 6 breekt aan. De groep gaat verder met acht en reist door naar de kust. Axel, Eva en Martijn en Bas vormen duo’s en trekken naar een visboerderij.

Advertentie

Ieder duo moeten acht verschillende vissen vangen uit acht verschillende bassins. Ze moeten de gevangen vissen schikken in acht verschillende bakken. De groep verdient enkel geld als de vissen op beide boerderijen in dezelfde genummerde bakken zitten. Net op de valreep plaatsen Axel en Eva de laatste vis erin. Alle vissen zitten in de juiste bak en de groep verdient 2.400 euro. Opvallend genoeg ontstaat er bij Axel en Eva vlak voor het einde twijfel, maar toch slaagt de opdracht.

 

Advertentie

Elisabet, Kaat, Bruno en Joeri trekken naar het strand voor een silent disco. In de eerste opdracht moeten Kaat en Bruno op zoek naar de link tussen twee nummers. Joeri krijgt ‘My Heart Will Go On” van Céline Dion te horen en Elisabet ‘Stayin’ Alive’ van de Bee Gees. Kaat en Bruno moeten de link ‘reanimatie’ tussen de twee nummers vinden, maar slagen hier niet in. Desondanks dat Kaat meerdere malen ‘reanimatie’ vermeldt.

Voor de tweede opdracht moeten Elisabet en Joeri op zoek naar de mensen die hetzelfde nummer als zij horen. Voor de derde opdracht moet Bruno de climax van een nummer inschatten door naar Elisabet, Joeri en Kaat te kijken. Beide opdrachten slagen en dikken de groepspot met 1.000 euro aan. Samen met de opbrengst van de visproef, levert dit de groep 3.400 euro op.

Opdracht 3: zwemmen en raadsels oplossen

De volgende opdracht breekt aan en Gilles roept alle kandidaten één voor één bij zich. De mol heeft namelijk nog geen instructies gekregen over de volgende opdracht. De mol geeft Gilles twee namen: Bruno en Elisabet, zij worden in een kajuit op een bootje opgesloten. Zou de saboteur zichzelf opsluiten, aangezien de kajuit de centrale plaats van de opdracht is?

De kandidaten moeten Elisabet en Bruno bevrijden. Dat doen ze door opdrachten op zee op te lossen. Joeri en Bas kunnen drie bamboestokken verzamelen voor een ladder als ze een lettercombinatie kunnen ontcijferen. Eva en Kaat kunnen de sleutel van de kajuit uit een kistje halen, door een rekensom op te lossen. Axel en Martijn moeten ook een letterslot ontcijferen om een fakkel vrij te spelen. Eens Elisabet en Bruno bevrijdt zijn moeten ze binnen de tijd op een misthoren blazen, om geld te verdienen.

 

De kandidaten weten dankzij een goede samenwerking alle opdrachten tot een goed einde te brengen en Bruno en Elisabet te bevrijden. De groep verdient 4.500 euro bij deze opdracht. De groepspot is na de vierde aflevering aangedikt tot 12.050 euro. Een erg slechte aflevering voor de mol, een flinke pak geld erbij. Uiteraard was er deze week ook een afvaller, dat was deze week de West-Vlaamse Martijn. Al waren dat er deze aflevering twee: ook Ingrid viel eerder in de aflevering af.

 

Onze verdachten: 

  • Kaat: staat bij ons op nummer één. Zij zorgde er samen met Bruno voor dat 500 euro verloren ging bij de silent disco, door buiten de tijd te antwoorden. Desondanks dat ze het juiste antwoord ‘reanimatie’ wist, gaf ze dit niet in.
  • Eva: als Eva de mol zou zijn, was het uitermate geschikt om als snelste de eliminatieproef in te vullen. Hierdoor had zij alle macht in handen over het ontcijferen van de verfbom en over het te verdienen geld. Tijdens de visproef gedraagt ze zich ook verdacht, door slecht te communiceren met de walkie talkie en probeert ze Axel in de war te brengen.
  • Bruno: tijdens de silent disco-proef slaagde hij samen met Kaat niet in de eerste proef. De rest van de proeven legde hij wel succesvol af. Tijdens de proef op de boot, zou het voor de saboteur wel handig zijn om in een centrale positie te zitten.
  • Elisabet: viel ons niet meteen op. Elisabet is voor ons wel verdacht aangezien het logisch lijkt om als mol in de kajuit te zitten, zodanig alles te kunnen sturen.
  • Bas: viel ons vooral in de laatste proef op. Hij zorgde ervoor dat de kist naar de bodem zonk, zodanig dat dieper gedoken moest worden. Verder viel hij niet op in deze aflevering.
  • Axel: ook Axel viel ons op. Zo was hij tijdens de visproef (door Eva) in verwarring gebracht of was dat louter slimme montage? Tijdens de laatste proef liet hij samen met Martijn water in de kist met fakkel komen. Hij moedigde Martijn ook aan om zijn zwemvest op te blazen, waardoor de groep tijd verloor.

Deze kandidaten zijn de mol zeker niet:

  • Joeri: het enthousiasme dat Joeri bij de opdrachten aan de dag legt is ongelofelijk. Zo had hij perfect kunnen mollen bij de silent disco-proef en bij de bootproef. Zo kroop Joeri de ladder heroïsch op. Iets dat hij als mol perfect achterwege kon laten. Al zwem hij wel trager dan de rest en zou hij wel dé meest onverwachte mol zijn…
Volg voor meer

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Voer je naam hier in