More

  ‘De Container Cup’ wekt buitenlandse interesse op: format in recordtempo verkocht aan buitenland

  -

  Het VIER-programma ‘De Container Cup’ is goed bezig. Het nieuwe format van productiehuis Woestijnvis werd verkocht aan Amerika en Frankrijk. Ook andere zenders zijn geintresseerd in het format.

  Het nieuwste VIER-programma ‘De Container Cup’, waarin Belgische topatleten en Bekende Vlamingen het tegen elkaar opnemen in een unieke zevenkamp, doet het uitstekend in Vlaanderen: het programma combineert een indoor zevenkamp in een container met hilarische commentaren van het duo Pedro Elias en Wesley Sonck.

  Verkocht aan Amerika en Frankrijk

  Het succes van de reeks blijft ook tijdens deze corona-tijden in het buitenland niet onopgemerkt. Het gloednieuwe format van productiehuis Woestijnvis is nog maar sinds 26 april dagelijks te zien op antenne en is nu reeds verkocht in Amerika en Frankrijk. Daarnaast lopen er nog gesprekken met verschillende andere geïnteresseerde buitenlandse producenten voor de aankoop van het format. Programmadirecteur Woestijnvis Hazel Pleysier: “Nog nooit ging het zo snel met een nieuw programma als bij De Container Cup: een even geniaal als simpel idee van Woestijvis-CEO, Erik Watté, werd op enkele weken tijd volledig uitgewerkt tot een programma, opgenomen én verkocht. Dit is ongezien in Vlaanderen, en wekt blijkbaar ook nieuwsgierigheid in de rest van de wereld.”

  Commentatoren Wesley Sonck en Pedro Elias / © VIER

  Normaal gesproken tonen zenders pas interesse na de evaluatie van een heel seizoen of een gesprek op een tv-beurs, legt Pleysier uit. “Het is duidelijk dat ook andere landen in deze uitzonderlijke tijden hun televisieaanbod zo creatief mogelijk willen invullen. Het is dan ook fijn om te zien dat het harde werk van het ganse team op zo’n korte tijd al loont. Het geeft een enorme boost om de komende weken en maanden op dat elan verder te gaan”, zegt Pleysier.

  Indoor zevenkamp

  Uniek aan de reeks is dat alles in een container voor de deur van de BV of atleet opgenomen wordt. Doordat de opnames gebeuren met onbemande camera’s kunnen afleveringen gemaakt worden tijdens de coronacrisis. De zevenkamp bestaat uit o.a. roeien, fietsen, lopen en bench press, maar ook uit een potje virtuele golf en loodjes schieten.

  Gemiddeld kijken zo’n 520.000 mensen op weekdagen naar de straffe sportprestaties op VIER. De komende dagen en weken geven ook o.a. de broers Borlée, Simon Mignolet, Greg Van Avermaet en Mathieu van der Poel nog het beste van zichzelf in de container. Op dit moment staat Oliver Naesen op de eerste plaats in het klassement. De tweede plek is voor Dirk Van Tichelt en Victor Campenaerts vervolledigt de top 3.

  Ook Remco Evenepoel nam reeds deel / © VIER
  BronVIER
  Advertentie

  Lees Meer

  Advertentie