‘Dagelijkse Zomerkost’: elke dag een nieuwe keuken voor Jeroen Meus

© VRT VERNE Photography

Het team van Dagelijkse kost heeft veelbelovende vakantieplannen. Jeroen Meus kiest dit jaar namelijk voor een heuse staycation en trekt langs twintig bestemmingen dicht bij huis. Meer nog: hij bezoekt elke dag een andere gastvrije Vlaming die de deuren en lades van zijn keuken wagenwijd openzet voor een heerlijke portie Dagelijkse Zomerkost.

Reizen in eigen land zit in de lift, en dat is terecht. Ons land heeft immers zoveel moois te bieden. Ook Eén-kok Jeroen Meus houdt het deze zomer lekker lokaal. Na vijf weken in het zonnige Spanje vorig jaar trekt Jeroen er deze zomer op uit in eigen land. Daarvoor ging hij op zoek naar Vlamingen die hem wilden ontvangen in hun eigen keuken. Een oproep die met veel enthousiasme onthaald werd door meer dan 3.000 geïnteresseerden. Van Lommel tot Ieper en alles daartussen: locaties genoeg om een culinaire roadtrip langs twintig Vlaamse gemeenten uit te stippelen.

De Vlaamse keuken zoals hij is

In elke aflevering zal Jeroen op een andere locatie achter een ander fornuis staan: bij studenten op kot, in de sportschool en zelfs in het rusthuis. Met het kookgerei dat hij daar ter beschikking heeft, maakt hij heerlijke, zomerse kost klaar voor zijn gasten. Zo gaat hij bijvoorbeeld langs op zeeklassen in Nieuwpoort om verse soep te maken. Stijn en Ruben schakelen Jeroens hulp in om de ploeg van Volley Knack Roeselare te verrassen met verse hamburgers. In Mortsel trakteert hij alle bewoners van rusthuis Mayerhof op heerlijke hapjes met smaken van vroeger.

Natuurlijk gaat Jeroen ook langs bij enkele Vlamingen thuis. Bij Roos in Noorderwijk staat er bijvoorbeeld smeuïge pasta carbonara met asperges en verse erwtjes op het menu. Inge en Philippe uit Herent krijgen dan weer een hemelse, witte chocolademousse met gepocheerde abrikozen geserveerd.

Dagelijkse Zomerkost, van 1 juli t.e.m. 27 juli, elke werkdag na het journaal van 19 uur op Eén.

Volg voor meer