More

  Consul Hilde in shock na identificatie overleden Belg in ‘De Ambassade’ op VIER

  Advertentie

  In de tweede aflevering van ‘De Ambassade’ begint de dag vroeg voor consul Hilde. Zij moet zo snel mogelijk het lichaam gaan identificeren van een overleden Belg in het 500 kilometer verderop gelegen Mombasa.

  Advertentie

  De schok is groot wanneer ze het mortuarium binnenstapt, want het lichaam van de overleden man ligt meteen open en bloot voor haar neus. “Ik had niet verwacht hem onmiddellijk te zien. Ik dacht dat dit wel anders zou geregeld zijn. Het is niet leuk, maar het is part of the job”, vertelt Hilde duidelijk van slag. Daarnaast moet ze ook nog een inventaris opmaken van alle bezittingen van de man, maar bij een bezoek aan zijn appartement wordt al snel duidelijk dat alle waardevolle spullen al zijn gestolen …

  Luxe in New York en gestolen paspoorten in Barcelona

  Aan de andere kant van de oceaan ontwaakt The Big Apple. Consul-generaal Cathy heeft als ervaren diplomaat de leiding over het consulaat-generaal in New York. Ze heeft een belangrijke diplomatieke meeting met haar ereconsul en nodigt hem daarom uit in het nabijgelegen prestigieuze hotel, dat gerund wordt door de Vlaamse hotelmanager Sofia. Eén nachtje in het penthouse van het hotel kost maar liefst 25.000 euro.

  Consul-generaal Cathy / © VIER

  In Barcelona bemant consulair agent Paul het loket voor het uitreiken van de tijdelijke paspoorten. Hij krijgt een man over de vloer, die al een tijdje geen officieel paspoort meer heeft. Op dit moment heeft hij enkel een bewijs van diefstal. Paul wil hem verder helpen, maar wanneer hij even zijn rug draait is de man plots met de noorderzon verdwenen. Hem opbellen is de enige optie, maar zijn gsm-nummer blijkt niet te kloppen.

  ‘De Ambassade’ – elke maandag om 20.35 op VIER

  Advertentie
  Advertentie

  Lees Meer