More

  ©NyklyN

  Bekijk de allereerste beelden van seizoen 2 van ‘Undercover’

  -

  Afgelopen jaar maakten we op Eén voor het eerst kennis met ‘Undercover’. Een tweede seizoen volgt dit najaar. Eén gaf zopas de eerste beelden van het tweede seizoen vrij.

  De eerste zondag van september mag je in het groot aankruisen in je agenda. Op die dag start het langverwachte tweede seizoen van ‘Undercover’. Tom Waes blijft een hoofdrol spelen als Bob in de reeks én het belooft spannend te worden. Tom Waes: “Het draaien van Undercover 2 was een feest. Al vanaf de eerste lezing was het duidelijk dat de scenario’s en de cliffhangers nog straffer zijn dan vorig seizoen. Bob Lemmens komt deze keer langs alle kanten onder druk te staan, heerlijk om een man met zoveel verschillende maskers te spelen.”

  Het actieterrein van de undercover-agent verlegt zich dit seizoen van een camping naar een country- en western-manege waar ze zich cowboys in het wilde Westen wanen. Zijn doelwit: broers en wapenhandelaars Berger (vertolkt door Sebastien Dewaele en Wim Willaert). “De fans van Undercover, zowel in België als Nederland en de rest van de wereld, zullen tien afleveringen lang op het puntje van hun stoel zitten”, aldus Waes.

  Het verhaal: undercover in westernsfeer bij wapenhandelaars

  Een jaar na de gebeurtenissen van het eerste seizoen werkt Kim (Anna Drijver) bij Human Right, een organisatie die zich inzet voor vrede en mensenrechten. Een onderzoek van haar naar illegale wapenhandel in Syrië schiet niet op en ze besluit – tegen de regels in – de hulp van haar ex-collega Bob (Tom Waes) in te roepen.

  Zo komt Bob in contact met de spil van de Belgische illegale wapenhandel: de broers Laurent en JP Berger. Op het eerste gezicht zijn dat vriendelijke kerels die de El Dorado Ranch runnen, een country- en western-manege in het Belgische achterland. Maar achter de schermen zijn de broers meedogenloze wapenhandelaars met bloed aan hun handen. Bob gaat undercover en begeeft zich zo opnieuw in het hol van de leeuw. Hij probeert in de gratie te komen van de broers.

  Ondertussen zint Ferry vanuit de gevangenis op wraak. Hij wil Bob en Kim terugpakken en zet zijn zoektocht naar hun ware identiteit verder. En ook Polly, de tienerdochter van Bob, laat haar vader niet met rust. Zij wil eindelijk weten wie haar vader echt is en begint haar eigen onderzoek. Maar misschien brengt ze zo wel zijn missie in gevaar.

  Sebastien Dewaele en Wim Willaert als de broers Berger / © NyklyN

  Vanaf 6 september op Netflix (buiten België)

  Het eerste seizoen was niet enkel in Vlaanderen een succes met gemiddeld 1.176.300 kijkers, maar scheerde ook internationaal hoge toppen: ‘Undercover’ was in 2019 de best bekeken reeks op Netflix Nederland, waarmee Tom Waes en co. kleppers als ‘La casa de papel’, ‘The Irishman’ en ‘The witcher’ achter zich lieten. Ook in Latijns-Amerika was ‘Undercover’ een succes op Netflix. De reeks was te zien in Frankrijk op Canal+ en in Duitsland op ZDFNeo en won awards voor beste serie op de festivals Cinequest in Californië en Seriencamp in München.

  Naast vertrouwde gezichten Tom WaesAnna DrijverFrank Lammers (Ferry Bouman) en Elise Schaap (Danielle Bouman), sluiten onder anderen Wim Willaert (Eigen kweek, De twaalf), Sebastien Dewaele (Eigen kweekDe dag), Ruth Becquart (Over water, Chaussée d’amour)Sanne Samina Hanssen (Zie mij Graag, Vliegende Hollanders)Jeroen Van der Ven (Salamander 2, Generatie B) en Chris Lomme (Achter de wolken, In Vlaamse velden) zich aan bij de cast. De reeks is vanaf 6 september te zien op Eén en via Netflix (buiten België).

  ‘Undercover’: vanaf 6 september te zien op Eén (en Netflix)

  Bekijk de eerste beelden

  BronVRT
  Advertentie
  Advertentie

  Lees Meer

  Advertentie