Negen nieuwe programma’s en veel meer dit voorjaar op VIER en VIJF: ‘Love Island’, ‘Temptation Island’, ‘Callboys’ en ‘De Mol’

Met drie nieuwe gezichten, negen nieuwe programmatitels en nog meer sterkhouders gaat VIER en VIJF het voorjaar in. Viktor Verhulst krijgt deze zomer een eigen programma, met de interactieve en dagelijkse realitysoap ‘Love Island’. Ook Frances Lefebure, Dina Tersago, Axel Daeseleire zullen dit voorjaar op VIER (of VIJF) te zien zijn. 

Viktor Verhulst / © VIER

‘Love Island’ met Viktor Verhulst & ‘Temptation Island’

De zomer van 2018 was heet, maar Viktor Verhulst plant de zomer van dit jaar nog broeieriger te maken met de heetste loveshow van het moment. In ‘Love Island’ worden een aantal sexy, jonge singles gevolgd tijdens hun verblijf in een luxueus vakantiehuis op een idyllisch eiland met maar één doel: de ware liefde vinden. Ze zijn op zoek naar hun perfecte match, maar zoals wel vaker loopt de zoektocht naar the one zelden over rozen. Een stevige dosis flirten, jaloezie en afwijzing gooien regelmatig roet in het eten.

En niet alleen moeten ze hun partner zorgvuldig uitkiezen, ook moeten ze de kijkers weten te overtuigen. Samen moeten de kandidaten de harten van de kijkers thuis zien te veroveren, want onder meer via de website van de zender en ‘Love Island’-app kan de kijker een oordeel vellen door middel van zijn stem. Wie de kijker niet weet te overtuigen, riskeert het programma te moeten verlaten. En ook de Vlaamse kijker, die is daar in 2019 live getuige van. Wie wordt onverbiddelijk naar huis gestuurd en welk koppel mag blijven om hun liefde te bewijzen?

‘Love Island’ liep eerder al op het Britse ITV2 en was aan de overkant van het kanaal, een schot in de roos. Ondertussen werd het format reeds aan talrijke landen verkocht. Een interactieve datingshow, waar de kijker alles in handen heeft. Het is momenteel nog niet duidelijk of de show op VIER of VIJF te zien zal zijn. ‘Love Island’ wordt deze zomer op het scherm verwacht.

Op VIJF is drama dit voorjaar nooit ver weg. Vanaf midden februari pakt de zender uit met het nieuwe seizoen van Temptation Island, en we starten meteen met een extra lange aflevering. We hebben er allemaal even op moeten wachten, maar het spel der verleiding gaat weer beginnen. Vier moedige koppels gaan opnieuw de ultieme relatietest aan. In het exotische Thailand worden ze 15 dagen lang van elkaar gescheiden en omringd door wellustige  vrijgezellen die er alles aan doen om hun partner te doen vergeten. Nog nooit was de  angst voor de relatietest zo groot als nu. Verdrinken de koppels in de verleiding? Verliezen ze elkaar of eerder zichzelf? Wie overleeft de test en wij blijft alleen achter? Annelien en Rick hopen alvast van harte dat de vier koppels het Land van de Glimlach met een glimlach verlaten.

‘Help, mijn borsten staan online’, met Evi Hanssen (VIER)

Voor Joe-presentatrice Evi Hanssen was het in Vlaanderen, na mijn ‘Mijn Pop-uprestaurant’ behoorlijk stil op televisievlak voor Hanssen. Nu neemt ze je dit voorjaar mee naar de donkerste kant van het internet, waar je pikante selfie plots niet meer privé is, waar de lieve jongen die met je dochter aan het chatten is plots een man van 57 jaar blijkt te zijn en waar die ene gênante foto het perfecte middel blijkt te zijn om je voor een paar honderd of duizend euro af te persen. Welkom in het nieuwe wilde westen, de wondere wereld van sexting, grooming, catfish en sextortion. Vier fenomenen, vier afleveringen, het internet zoals je het liever nìet wil leren kennen.

Een naaktfoto versturen lijkt in eerste instantie onschuldig maar de gevolgen zijn vaak verwoestend. Is het mogelijk de naaktbeelden ooit te laten verdwijnen of zullen deze je de rest van je leven achtervolgen? Evi praat met slachtoffers en experten en beantwoordt alle vragen. Evi gaat ook de confrontatie met de daders niet uit de weg. ‘Help, mijn borsten staan online’ wil het taboe rond deze thema’s doorbreken, want vooral schaamte overheerst bij de slachtoffers, terwijl het echt iedereen kan overkomen.

© VIER

‘Blind Gekocht’, met Dina Tersago (VIER)

Dina Tersago gaat ditmaal voor VIER niet op zoek naar dé ware liefde, maar wel naar het perfecte huis. Wat gebeurt er wanneer koppels hun spaarcenten én één van de meest belangrijke beslissingen in een mensenleven zonder enige controle volledig uit handen geven? De Vlaming mag dan al met een baksteen in de maag geboren worden, de zoektocht naar de ideale woning lijkt voor velen niet van een leien dakje te lopen. VIER waagt zich aan een verrassend experiment in 2019 in het nieuwe woonprogramma ‘Blind Gekocht’ om daar een antwoord op te vinden. In het programma vertrouwen zes koppels al hun spaarcenten blind toe aan een aankoopmakelaar en interieurarchitect, die zo hun woonlot bezegelen.

De woonexperten gaan op zoek naar dat ene droomhuis dat de koppels zelf maar niet te pakken krijgen en hakken voor hen de knoop door. Eén klein detail: de kersverse eigenaars krijgen hun woning pas te zien nadat de experten het voor hen hebben gekocht. Dina Tersago begeleidt de kandidaat-kopers doorheen hun spannende avontuur. Bea Vandendael doet de aankoop van het huis en interieurarchitect Bart Appeltans zorgt voor de gepaste aankleding.

‘Don’t Worry Be Happy’ (VIER)

Het zit hem in de kleine dingen wordt vaak beweerd. Toch streven velen naar de grote onbereikbare dromen. Maar deze levenskunstenaars zijn niet op zoek naar rijkdom, roem of succes. Ze plukken de dag en dansen er doorheen. Ze hebben weinig materiële welvaart, maar voelen zich elke dag de koning te rijk.  Het leven is mooi, als je het maar kan zien. ‘The sky is not the limit, don’t worry be happy’ is hun lijfspreuk.

© VIER

Axel Daeseleire in ‘Trafiek Axel’ (VIER)

Axel Daeseleire onderzoekt zes controversiële milieus waarbij telkens één ding duidelijk is: alles is te koop. Een vrouw, een dier, een orgaan en zelfs een kind. Tegen de juiste prijs en mits de juiste contacten. Regels en wetten spelen dikwijls niet eens een rol, geld bepaalt wat mogelijk is en wat niet. In Trafiek Axel bijt Axel Daeseleire zich vast in de internationale trafiek. Die brengt hem onder meer naar Oekraïne, Namibië, Nepal en India. Maar hoe ver de tentakels van een internationaal netwerk ook reiken, Trafiek Axel vertrekt telkens vanuit de Vlaamse realiteit.

© VIER

Trafiek Axel wordt legt maatschappelijke en ethische kwesties bloot, die telkens journalistiek sterk onderbouwd worden. Axel neemt ruim de tijd om mensen uitgebreid te spreken en pertinente vragen te stellen. Even belangrijk dan het louter blootleggen van een trafiek, is begrijpen hoe het allemaal in elkaar zit. Wie zijn de winnaars en wie zijn de verliezers? Wie wordt er rijker van en ten koste van wie is dat dan?

© VIER

‘Forever Young’ met Frances Lefebure (VIER)

Elk jaar trekken honderden Vlaamse jongeren de wereld in, hun dromen achterna. Om de wereld te zien; nieuwe plekken te ontdekken; het leven te vieren. Het zijn ervaringen om levenslang te koesteren. Maar soms gaat er op die onvergetelijke reis iets heel erg mis: door een ongeluk, een dramatische wending van het lot of plotse ziekte keren sommigen van hen nooit naar huis terug.

Ze worden enkel nog een naam op de voorpagina van de krant, met hun leeftijd tussen haakjes, maar zelden lees je wie ze écht waren. Wat ze betekenden voor hun familie en vrienden. Wat die reis deed met hen en wat het leven voor hen de moeite waard maakte. Hun familie blijft met even grote vragen achter: wat is er gebeurd tijdens die laatste dagen? En vooral: was hun zoon, dochter, broer of zus gelukkig op dat fatale moment?

In Forever Young reist Frances Lefebure (‘Hotel Römantiek’, ‘Make Belgium Great Again’) die jongeren achterna. Samen met broers, zussen, ouders of beste vrienden maakt Frances die laatste reis opnieuw, en onderweg houden ze de warme herinneringen aan aan dat veel te korte leven springlevend. Pakkende portretten over jonge helden die zoveel meer waren dan ‘op het verkeerde moment op de verkeerde plaats’.

‘Schatten van Mensen’ (VIER)

In Schatten van Mensen volgt VIER de experten uit Stukken van Mensen bij hun dagdagelijkse bezigheden. De kijkers krijgen een unieke inkijk in het leven, maar vooral het werk van vier bevlogen mensen met een passie voor opmerkelijke voorwerpen, kunst of antiek. Bie Baert en Boris Devis trekken op schattenjacht richting Frankrijk. Patrick van der Vorst neemt iedereen mee naar Schotland om er het domein van de Duke of Buccleugh te ontdekken. Paul De Grande opent zijn prachtige kasteel in Snellegem voor het grote publiek. Bijzondere locaties, unieke ontmoetingen en verrassende objecten: dat is Schatten van Mensen.

© VIER

‘De Ambassade’ (VIER)

In alle uithoeken van de wereld is er een Belgische ambassade of een consulaat. Of onze landgenoten nu wonen, werken, of als toerist verblijven in het buitenland, de ambassadeurs en consuls zijn de steun en toeverlaat voor iedere Vlaming. Ze waken over hun welzijn en hun veiligheid, ze zorgen voor administratieve hulp in geval pech, ze ondersteunen hen bij mijlpalen in hun leven en ze staan ook paraat wanneer ergens ter wereld het noodlot toeslaat. 8 afleveringen lang volgen we de verhalen van Vlamingen in nood, die zich richten tot de ambassade om hun problemen van de baan te helpen. Of het gaat om het verlies of diefstal van documenten, een geboorte, een huwelijk, een overlijden, een natuurramp of een terroristische aanslag. De ambassade staat dag en nacht klaar.

De Ambassade laat zien hoe het er aan toe gaat in vijf wereldsteden: het consulaat-generaal in New York, de ambassade in de Keniaanse miljoenenstad Nairobi, het consulaat-Generaal in het Braziliaanse Rio De Janeiro, het consulaat in de Spaanse toeristenmagneet Barcelona en de ambassade in Bangkok, de exotische hoofdstad van Thailand.

© VIER

Deze programma’s komen terug

Ook andere sterkhouders komen dit voorjaar terug. Chefs Peter en Seppe nemen de 10 duo’s namelijk mee op culinaire wereldreis… in Vlaanderen. Ze gaan barbecueën bij Belgen met buitenlandse roots. Bekende culilovers als Gert Verhulst, Regi, Stefaan Degand, Bart Kaëll en Luc Appermont assisteren de chefs om de uiteindelijke keuze te maken wie de weekwinnaar wordt, in het nieuwe seizoen van ‘Grillmasters’Hotel Römantiek’ opent voor dit nieuwe en derde seizoen de poorten naar het mysterieuze oosten. Want diep in de Sahara en badend in een sfeer van duizend-en-één-nacht gaan acht mannen en zestien vrouwen op zoek naar een liefdevolle oase. Geen fata morgana’s voor Sven, Otto-Jan en Frances, want zij trekken met hun karavaan oudere reisgezellen dwars door de woestijn voor het avontuur én de liefde van hun leven.

‘Control Pedro’ komt terug / © VIER

Ook Pedro Elias is terug van weggeweest in een nieuw seizoen van ‘Control Pedro’. Samen met zijn vier bekende panelgasten zwengelt hij zijn zoekmachine in gang en gaat hij 8 weken lang op ontdekkingsreis op het wereldwijde web. Wanneer het leven aan een zijden draadje hangt, maken topdokters het verschil tussen leven en dood. Vanaf maandag 28 januari nemen negen nieuwe dokters, met elk hun eigen medische specialiteit, de kijker mee achter de schermen van hun fascinerende beroep en hun drukke privéleven in het zesde seizoen van ‘Topdokters’.

‘Callboys’, seizoen 2/ © VIER

En ook fictie ontbreekt niet in het zendschema. Zo komt ‘Gent West’ terug met een tweede seizoen. Devon Macharis, Randy Paret, Wesley Biets en Jeremy – de identiteke tweelingbroer van wijlen Jay- Vleugels zijn in 2019 vastbesloten om de escortsector plat te spelen in het tweede seizoen van ‘Callboys’. Ook ‘Auwch_’ is terug van weggeweest, met een derde seizoen boordevol ongegeneerde en politiek incorrecte humor.

Gert en James meren opnieuw, voor de vijfde keer al ondertussen, aan in Antwerpen, in de prachtige schaduw van het MAS. Aan boord van de Evanna ontvangen ze elke week drie bekende gasten en samen met hen maken ze ‘Gert Late Night’, een dagelijkse talkshow waarin alles mag en alles kan. Jani Kazaltzis maakt dit jaar opnieuw komaf met Vlaanderens lelijkste outfits in een nieuw seizoen van ‘Zo Man Zo Vrouw’. Met zijn scherpe tong en zijn uitstekend gevoel voor mode duikt Jani in de meest extravagante en foute kleerkasten. Dit keer krijgen niet enkel de koppels een volledige make-over, want ook het programma zelf werd in een nieuw jasje gestoken: het elfde seizoen verhuisde van VIJF naar VIER. 

‘De Mol’ trekt naar Vietnam / © VIER

Tien onbekende Vlamingen, Gilles De Coster en met hen ook maar liefst een miljoen trouwe mollenvangers, maken zich op voor een nieuwe ‘De Mol’. Van Zuid-Afrika over Mexico graaft De Mol zich voor dit nieuwe seizoen een weg naar het oosten: De Mol Vietnam. Ook ‘Café De Mol’ keert terug om de mollenjacht in Vlaanderen officieel te openen en wekelijks op zoek te gaan naar de man of vrouw die iedereen weet te misleiden. Gilles Van Bouwel en Elodie Ouedraogo gaan wekelijks op zoek naar de man of vrouw die iedereen weet te misleiden. Ook ‘Bake Off Vlaanderen’, ‘Dancing With The Stars’, ‘Expeditie Robinson’, ‘De Slimste Mens ter Wereld’ en ‘De Sollicitatie’ krijgen een nieuw seizoen. 

Volg voor meer