80-jarigen trekken naar Zuid-Afrika: René en Olga in tranen

© VTM

© VTM

De 80-jarigen zitten in de helft van hun wereldreis. Op donderdag 28 februari ruilen de tachtigers die in voor de natuur en een tentenkamp in Zuid-Afrika. Een bestemming die speciaal is uitgekozen voor natuurliefhebber René, met zijn 85 lentes de senior van de groep. “Ik hoop er wilde dieren te zien, dat is mijn droom”, klinkt het. Wanneer hij samen met Olga de lucht in mag om van daaruit de natuur te bewonderen, geraakt hij tot tranen toe ontroerd…

“We gaan naar de wildernis. En dat mag je letterlijk nemen, want we slapen in een tentenkamp.” Met die mededeling trapt Olga het verblijf in Zuid-Afrika af. De tachtigers zullen dus voor het eerst in jaren, of zelfs in hun leven, overnachten in een tent. “Dat is al meer dan 65 jaar geleden”, besluit Elise. Amanda en Vital hebben meer twijfels bij de accommodatie. Vooral als blijkt dat de wilde olifanten ‘met een beetje geluk’ tot vlakbij de tent komen… “Een tijger kan hier toch niet binnen he?”, vraagt Vital zich ongerust af.

© VTM

In het Krugerpark heeft de groep een afspraak met de big five. Voor René het hoogtepunt van zijn reis. “Ik zit precies in de hemel”, klinkt het. Met zijn camera in de aanslag geniet hij van de pracht en praal die hij te zien krijgt. Wat René niet weet is dat Olga speciaal voor hem nog iets spectaculairder in petto heeft. Ze brengt hem letterlijk naar hogere sferen om de prachtige Zuid-Afrikaanse natuur te bewonderen vanuit een helikopter. Een verrassing die hem én Olga tot tranen toe ontroerd. “Ik sprong een gat in de lucht van contentement. Ik heb vandaag de mooiste dag van mijn leven meegemaakt. Om nooit te vergeten.”

© VTM
© VTM

De 80-jarigen trekken ook het binnenland van Zuid-Afrika in, waar ze het dagelijkse leven en de bevolking leren kennen. In een lokaal dorpsschooltje halen ze herinneringen op aan hun kindertijd. Na een vermoeiende dag begint het plots te kriebelen bij sfeermaker Mariette. Zij drijft de ambiance op en trakteert iedereen op een originele verrassingsact.

Volg voor meer