Deze programma’s zie je dit najaar op VTM: ‘Beat VTM’, ‘Studio Stan’ en ‘De Code van Coppens’

© VTM

Met de zomervakantie die op zijn einde loopt, komt ook de start van een nieuw televisieseizoen dichterbij. Gisteren maakte VTM zijn najaarsplannen bekend: onder andere ‘Beat VTM’, ‘Studio Stan’ en ‘De Code van Coppens’ schotelen ze ons vanaf september voor.

Heel wat VTM-gezichten verzamelden vandaag aan de Medialaan in Vilvoorde om samen met directeur tv Ricus Jansegers en creatief directeur Davy Parmentier het najaar bij VTM voor te stellen. 11 nagelnieuwe programma’s en heel wat sterkhouders maken hun opwachting.

Onder de nieuwigheden is er heel wat entertainment, zoals de startaflevering van Beat VTM, De Code van Coppens en Andy op Patrouille. Sterke verhalen zijn te zien én te horen in Studio Stan. Loïc is Zot van Koken dit najaar en sterrenchef Sergio Herman gaat met reisjunk Axel Daeseleire op expeditie langs de lekkerste keukens ter wereld. Nieuwe Vlaamse fictie is er met Gina & Chantal. Luk Alloo is dit najaar terug met een eigenzinnig mediamagazine in (h)ALLOOMEDIA en meeslepende reality is er van De Luchtpolitie, Steenrijk Straatarm en Onderzoeksrechters.

Naast alle nieuwigheden, blijven de sterkhouders op post met nieuwe seizoenen van Boer zkt Vrouw – De Wereld Rond, Belgium’s Got Talent, Make Belgium Great Again, Alloo bij de Wegpolitie, Wat een Jaar!, Beste Kijkers, The Team en Ge Hadt Erbij Moeten Zijn. VTM volgt ook opnieuw de Rode Duivels op de voet.

ONTDEK HIER DE 11 NIEUWE VTM-PROGRAMMA’S

Beat VTM

© VTM

8 onbekende Vlamingen kruisen de degens met 8 VTM-gezichten. Koen Wauters, Nathalie Meskens, Freek Braeckman, Kürt Rogiers, Natalia, Guga Baúl, Mathias Coppens en Olga Leyers worden door hen uitgedaagd om een totaal nieuwe discipline onder de knie te krijgen, binnen de 100 dagen. In een ongeziene strijd nemen bekend en onbekend Vlaanderen het tegen elkaar op in een discipline die geen van beiden kent. Welke VTM-kop troeft zijn tegenstander genadeloos af? En welke onbekende Vlaming beats VTM?


Sergio & Axel: Van de Kaart

© VTM

Sergio Herman en Axel Daeseleire. De ene tovert al 25 jaar een geslaagde mix van exotische smaken uit zijn koksmouw, maar heeft amper tijd om een stapje in de wereld te zetten. De andere is een ervaren globetrotter met een voorliefde voor lekker eten. Samen trekken zij naar Thailand, Japan, India, Mexico, Libanon en Scandinavië, naar landen die doen watertanden. Op deze ontdekkingstocht naar bekende en onbekende smaken komen ze elkaar én zichzelf voortdurend tegen. Behoorlijk pittig, maar ook verrassend boterzacht en bij momenten bitterzoet.

“Elkaar af en toe prikkelen, dat hoort bij samen op reis gaan.” – Sergio Herman


Studio Stan

© VTM

Sommige persoonlijke verhalen zijn zo sterk, dat ze hun eigen plaat verdienen. Elke gast in de opnamestudio van Stan Van Samang heeft een bijzondere reden om een bepaalde song op te nemen. Stuk per stuk zijn het songs die horen bij een grappig of emotioneel verhaal. Stan schakelt topmuzikanten in om van die ene song een speciale cover te maken, even uniek als de uitvoerder.

“Muziek gaat altijd over emoties. Soms heel klein, soms heel groot. Ik ben het luisterend oor voor het verhaal dat al die mensen te vertellen hebben.” – Stan Van Samang


De Luchtpolitie

© VTM

Niets ontsnapt aan het oog van een flik in de lucht. De Luchtpolitie volgt de enige afdeling luchtsteun van de Belgische politie. Je ziet alles door de ogen van het team zelf. De camera’s zitten op de eerste rij in de politiehelikopters en volgen de spannendste interventies vanop 300 meter hoogte. Achtervolgingen op het scherpst van de snee, vermiste personen opsporen in een race tegen de tijd, interveniëren bij zware rellen, fabrieks- en bosbranden blussen: De Luchtpolitie neemt de kijker mee op een zinderende vlucht.


Loïc: Zot van Koken

© VTM

De kerel die geen kok mocht worden, krijgt een kookprogramma. Foodvlogger Loïc Van Impe tovert passie op je bord en op je scherm. Het multitalent kreeg het kokerellen thuis met de paplepel mee en leerde koken dankzij miljoenen filmpjes online én voorbeelden op tv. Elke weekdag gaat hij op bezoek bij een foodie en tovert hij erna een lekker en toegankelijk gerecht op tafel.

“Ik lap eigenlijk het liefst alle regels aan mijn laars. Ik kook puur op mijn gevoel.” – Loïc Van Impe


De Code van Coppens

© VTM

Spannende uitdagingen en straffe stunts. Zo kennen we de broers Coppens. Dit najaar steken ze speciale kamers vol wetenschappelijke puzzels, proeven en opdrachten die hun bekende vrienden tot een goed einde moeten brengen. Welk bekend gezicht kraakt De Code van Coppens?

“Een klein beetje leedvermaak is ons niet vreemd. Benieuwd wie er als eerste uit onze experimentenkamers raakt?” – Staf Coppens


Gina & Chantal

© VTM

Achter Gina (Tine Embrechts) haar mooie gevel gaat een geheim schuil dat het daglicht niet mag zien. Een geheim waarvan zelfs Gina niet op de hoogte is. Samen met haar poetsvrouw Chantal (Nathalie Meskens) en rijke hartsvriendinnen Eve (Tania Kloek) en Nicky (Joke De Bruyn), wordt ze meegesleurd in een mysterie dat de hele villawijk in de ban houdt en een flinke impact zal hebben op het leven van alle vier.


Andy op Patrouille

© VTM

Andy Peelman is naast acteur, ook écht politieagent. In Andy op Patrouille gaat hij langs bij buitenlandse collega’s. Hij trekt er het plaatselijke uniform aan en beantwoordt echte oproepen samen met zijn collega’s van o.a. de Policía Nacional van Colombia, het Sheriff’s Office van Virginia of de Border Police van Israël. Andy beleeft vanop de eerste lijn hoe de politie omgaat met plaatselijke problemen. Hij ziet verschillen en gelijkenissen met hoe agenten hier in België werken en leert collega’s kennen die dezelfde passie delen: politiewerk.

“Dit is 100% wie ik ben in mijn natuurlijke habitat: de politie.” – Andy Peelman


(h)ALLOOMEDIA

© VTM

De snelste reporter van het land brengt op zijn hele eigen manier een mediadagboek op tv. Wat gebeurt er in bekend Vlaanderen? Wie is waar mee bezig? Wie zegt wat over wie? Luk Alloo houdt Bekende Vlamingen naast een micro ook een spiegel voor en deinst er niet voor terug ze in een heel verrassende situatie te zetten.

“Mijn gouden stelregel blijft de bekende medeburger op een speelse manier verrassen.” – Luk Alloo


Onderzoeksrechters

© VTM

Hoe vertel je een verdachte dat hij is aangehouden? Hoe gaat dat precies, afstappen bij een misdaadplek? In een nieuwe serie zie je hoe onderzoeksrechters echt te werk gaan. Acht rechters laten voor het eerst in hun dossiers kijken en worden gevolgd in hun niet-alledaagse job. Je zit mee op de eerste rij bij hun onderzoek, wedersamenstellingen, getuigenverhoor of huiszoekingen. Sterke verhalen over rechters en zij die van het rechte pad zijn afgeweken.


Steenrijk Straatarm

© VTM

Een arm en een rijk gezin ruilen een weekend lang van huis, van budget en van leven. De ene familie proeft van een luxeleven, terwijl de andere plots creatief moet omspringen met beperkte middelen. Maar liggen hun levens echt zo ver uit elkaar of blijken ze aan het einde van de rit meer gemeen te hebben dan ze dachten? Hét internationale succesprogramma uit Nederland krijgt een Vlaamse versie.


DEZE STERKHOUDERS ZIJN DIT NAJAAR BIJ VTM TE ZIEN:


Make Belgium Great Again

Ze zorgden al voor een piek in de registraties voor orgaandonaties, ze maakten de drinkbus opnieuw populair. Nu zetten Frances Lefebure en haar team hun actieplan onverminderd verder om van ons land een nog GREATERE plek te maken. Om dat mogelijk te maken krijgen ze hulp uit onverwachte hoek. De strijd tegen sigarettenpeuken, het tegengaan van smartphonegebruik achter het stuur en een actie om van België het meest ‘vrijwillige’ land te maken: het zijn maar enkele van de nieuwe missies waar Frances en haar team zich op storten.


Boer zkt Vrouw – De Wereld Rond

Hoe ver gaan Vlaamse vrouwen én mannen voor de boer of boerin van hun leven? Vér, zo blijkt. Canada, Finland, Kaapverdië, Duitsland of Bulgarije: geen land is te ver in de hoop er de liefde te vinden. Stephan, Marianne, Etienne, Gerard en Victor hebben elk hun droomjob veroverd in het buitenland. Het laatste puzzelstuk van hun geluk zoeken ze in Vlaanderen: een toffe partner om hun leven te vervolledigen.


Belgium’s Got Talent

Hoe brengt Jens Dendoncker het ervan af als jurylid van Belgium’s Got Talent? Aan welk talent schenkt hij zijn allereerste Golden Buzzer? Als invaller voor Niels Destadsbader zetelt Jens naast vaste waarden Dan Karaty, Stan Van Samang en An Lemmens om het kaf van het koren te scheiden tijdens de audities van de populaire talentenjacht. Maar daarmee is de jury nog niet compleet, want in het zesde seizoen van Belgium’s Got Talent beschikken voor het eerst ook de kijkers over een Golden Buzzer. Daarmee kunnen ze élke aflevering hun favoriete act rechtstreeks naar de studioshows katapulteren. Of hoe ieders luie zetel plots een allesbepalende jurystoel wordt.


Over Winnaars

Vier sterke persoonlijkheden doen samen met Koen Wauters wat ze jarenlang niet meer voor mogelijk hielden: fysiek uitgedaagd worden. Als echte overwinnaars gaan ze tot het uiterste om de passie of droom die ze door hun fysieke beperking moesten opbergen toch waar te maken. Een verlamming houdt hen niet tegen om de Chinese Muur te beklimmen. Een immobiele arm door een hersenbloeding weerhoudt hen er niet van om te kajakken tussen de walvissen. Paragliden kan ook met een rolstoel. En niet kunnen lopen vormt geen obstakel voor een obstakelrun in IJsland.


Beste Kijkers

Dé video van de week gemist, waar iedereen over praat? Zoek niet langer. Nathalie Meskens geeft in Beste Kijkers opnieuw een overzicht van de gekste, grappigste en opmerkelijkste fragmenten, of die nu afkomstig zijn van een website in Hongkong of een regionale televisiezender uit de vredige Kempen. Nathalie vult haar tafel wekelijks met 4 nieuwe kijkvrienden, die naast hun schaterlach ook hun tv-kennis etaleren. Een feest voor en over televisie!


The Team 2

De zevenvoudige moord in een pension in de Deense moerasgebieden brengt een team van onderzoekers uit Denemarken, Duitsland en België samen. Wat eerst lijkt op een terreurdaad leidt de rechercheurs al snel naar de internationale kunsthandel en een breed uitgesponnen netwerk van vluchtelingen. The Team 2, met na De Luizenmoeder opnieuw een glansrol voor Lynn Van Royen, is het vervolg op het succesvolle eerste seizoen, dat binnen Europa meer dan 10 miljoen kijkers trok, verspreid over 10 zenders in 10 landen.


Wat een Jaar!

Vorig jaar was Wat een Jaar! een schot in de roos op zaterdag. Opnieuw doen Nathalie, Koen en Jonas, drie van VTM’s topentertainers, een sprong in de tijd en dompelen ze zich met verrassende gasten onder in één bepaald jaar dat ze bewust meemaakten. De outfits, de decors, de muziek, de trends van toen: alles komt terug, één gezellige avond lang. Warm amusement voor het hele gezin.


Alloo bij de Wegpolitie

De Vlaamse autosnelwegen hebben geen geheimen meer voor Luk Alloo. Zijn kroniek van het leven zoals het rijdt, bleef het voorbije seizoen gemiddeld 645.000 mensen boeien. Wekenlang kruipt hij opnieuw op de achterbank bij de snelste flikken van het land. Herkenbare situaties in een heel herkenbaar decor.


Ge Hadt Erbij Moeten Zijn

Iedereen is zot van een goed verteld verhaal. Verhalen waar je gewoon bij had willen zijn. Met een nominatie voor de Gouden Roos op zak gaan Sven De Ridder en Ruth Beeckmans opnieuw aan de slag. Dit keer gaan ze elke week zélf langs bij bekende Vlamingen zoals Evi Hanssen, Mathias Coppens, Jeroen Meus, Adriaan van den Hoof of Kürt Rogiers om te vragen naar een straf waargebeurd verhaal. Daarna brengen ze dat verhaal samen met andere topacteurs zo goed mogelijk opnieuw tot leven. Alsof je er gewoon vanop de eerste rij bij was.


Rode Duivels

Ook dit najaar pakt VTM uit met duivels goed voetbal. Nog zes kwalificatiewedstrijden staan op de agenda van het nationale elftal om een plek te veroveren voor het EK 2020. Met al vier overwinningen is de ploeg van Roberto Martínez goed op weg naar een Belgische deelname. Aftrappen doen Hazard en co dit najaar op 6 september voor de match tegen San Marino. Maarten Breckx voert een team van analisten aan met Gilles De Bilde, Timmy Simons, Marc Degryse en Jan Mulder. Scherpe analyses en gevat commentaar verzekerd!


Echte Verhalen: De Buurtpolitie

Dempsey Hendrickx, Junes Lazaar, Lisa Gerlo en Idalie Samad versterken dit najaar het bekende politiekorps van Vlaanderen. Het twaalfde seizoen van De Buurtpolitie introduceert vier stagiairs die dromen van een carrière als agent en stage lopen in het politiekantoor. Ze treden aan in duo, ter assistentie van de commissaris en onder het toeziend oog van stagemeester Floor.


Familie

Spektakel op de kliffen van Cap Blanc-Nez, daarmee eindigde de meeslepende seizoensfinale van Familie. Het indrukwekkende beeld van Marie die door Mathias de dieperik werd ingeduwd bracht heel wat teweeg. En dat beeld blijft ook bij de start van het nieuwe seizoen nog nazinderen. Heeft Mathias een moord op zijn geweten? En wordt Stefanie het tweede slachtoffer van de seizoensfinale? Het nieuwe seizoen start met een dubbele dosis spanning, drama en intriges.

Volg voor meer