Recensie: Pokémons ‘Detective Pikachu’

Nu Pokémon Go niet echt groot meer is, wordt er over Pokémon steeds minder gesproken. Dat is sinds 10 mei 2019 helemaal veranderd, dankzij de nieuwe film ‘Detective Pikachu’. De film werd geregisseerd door Rob Letterman en heeft Ryan Reynolds, Justice Smith en Kathryn Newton in de hoofdrollen. Het openingsweekend was alvast een wereldwijd succes. De film bracht ongeveer 161 miljoen dollar binnen.

Plot

Tim Goodman, gespeeld door Justice Smith, ontdekt dat zijn vader, een detective, is omgekomen in een auto ongeluk samen met zijn pokémon. Onderweg naar zijn vaders appartement ontmoet hij Lucy Stevens, Kathryn Newton, een jonge journaliste die denkt dat er meer aan de hand is. Wanneer Tim ontdekt dat zijn vaders pikachu, met de stem van Ryan Reynolds, nog in leven is, begint hij zichzelf vragen te stellen. Wanneer er nog een hele reeks vreemde dingen plaatsvinden, beslist hij om samen met Pikachu, Lucy en Lucy’s pokémon op onderzoek uit te gaan.

Het plot is sterk, enorm sterk. Zelfs wanneer ik actief op zoek ga naar zwaktes vind ik ze niet. Gebeurtenissen volgen elkaar logisch, maar toch telkens heel verrassend op. Het gebeurt meerdere malen dat je als toeschouwer denkt dat je het helemaal door hebt, dat je het grote mysterie hebt opgelost. Juist op die momenten blijkt er telkens zo veel meer aan de hand te zijn en krijgt het verhaal een nieuwe wending. Dat gebeurt echter zonder al te veel van de hoofdmissie af te wijken. Moeilijk, maar hier perfect uitgevoerd.

Pokémon

Ik geef het toe, ik ken helemaal niets van pokémon. Spelen met pokémon kaarten deed ik niet, en in de periode dat Pokémon Go enorm populair was, had ik geen smartphone en kon ik het spel dus niet downloaden. Gelukkig voor mij, en anderen in gelijkaardige situaties, heb je geen voorkennis nodig. De film heeft een goede set-up waarin alle belangrijke zaken worden uitgelegd, zonder als een documentaire te klinken.

Ryan Reynolds

Wie er voor Ryan Reynolds als Pikachu koos, weet ik niet, maar het was zonder twijfel de beste beslissing die die persoon ooit gemaakt heeft. Onverwacht, maar tegelijkertijd ook niet. Reynolds is een van die acteurs die bijna alle soort rollen op zich kan nemen. Zo speelde hij een man die levend begraven wordt in ‘Burried’, maar ook een absurde superheld in ‘Deadpool’. Reynolds typische stem en absurde humor zijn een perfecte combinatie voor Pikachu.

4.5 sterren

Dankzij het sterk plot en de fantastische prestaties van de acteurs verdient deze film 4,5 sterren. De constante plotwendingen houden je op het puntje van je stoel, waar je dan weer bijna afvalt wanneer Smith of Reynolds hun humor boven halen. Naast actie en komedie is er ook een lichte romantische plotlijn te vinden. Subtiel genoeg om het verhaal niet over te nemen, maar toch genoeg aanwezig om een leuke toevoeging te zijn aan het plot. Samengevat, een film waar iedereen iets in kan vinden dat hem of haar aanspreekt.

Volg voor meer
RECENSIES OVERZICHT
Detective Pikachu
12125Dankzij het sterk plot en de fantastische prestaties van de acteurs verdient 'Detective Pikachu' 4,5 sterren. De constante plotwendingen houden je op het puntje van je stoel, waar je dan weer bijna afvalt wanneer Smith of Reynolds hun humor boven halen. Naast actie en komedie is er ook een lichte romantische plotlijn te vinden. Subtiel genoeg om niet het verhaal te laten overnemen, maar toch genoeg aanwezig om een leuke toevoeging te zijn aan het plot. Samengevat, een film waar iedereen iets in kan vinden dat hem of haar aanspreekt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Voer je naam hier in