More

  ‘1 jaar gratis’ keert opnieuw terug naar Eén met Thomas Vanderveken: schrijf je in

  Advertentie

  Van 2001 tot 2008 was 1 jaar gratis een van de populairste quizprogramma’s in Vlaanderen. Elf jaar later wordt de succesformule helemaal opgefrist en nieuw leven ingeblazen door Thomas Vanderveken. Maar het basisconcept van 1 jaar gratis blijft ongewijzigd: een quiz waar mensenkennis minstens even belangrijk is als feitenkennis, die je thuis mee kan spelen met het hele gezin en ook een quiz met een mooie hoofdprijs: het netto jaarloon van de meest verdienende kandidaat.

  De nieuwe presentator van 1 jaar gratis wordt Thomas Vanderveken, een man die van vele markten thuis is en van wie je ook nog zou geloven dat hij zelf het antwoord weet op alle quizvragen. Thomas werkte de voorbije jaren aan heel diverse projecten, zoals Thomas speelt het hard en Alleen Elvis blijft bestaan op Canvas, en Voor hetzelfde geld en Factcheckers op Eén.

  Herman van Molle was zeven jaar lang de presentator van 1 jaar gratis en heeft de quiz destijds ook zelf bedacht, samen met Karel Vereertbrugghen. Hij is blij met de nieuwe versie van 1 jaar gratis: “Het is altijd prettig om te zien dat iets wat zo’n 20  jaar geleden aan een keukentafel is bedacht met klontjes geraffineerde suiker in plaats van kandidaten, een lang leven kan leiden. Ik wens presentator, medewerkers en natuurlijk ook deelnemers alle heil en hopelijk steken ze de studio niet in brand zoals wij ooit hebben gedaan.”

  Er is een format, een presentator en de vragen worden klaargestoomd. Nu nog kandidaten. Student, dakwerker, chirurg of gepensioneerde schooldirectrice? Iedereen die ouder is dan 18 jaar kan meedoen en zo kans maken op een extra jaarloon. De opnames beginnen in september. Het programma is volgend jaar te zien op Eén. Het exacte uitzendmoment is nog niet bepaald.

  Inschrijven kan via een.be

  Advertentie
  Advertentie

  Lees Meer